SEGRE

ECONOMIA TIPUS D?INTERÈS

L'Euríbor cau de nou després de cinc mesos de pujades

Pot suposar un abaratiment de 145 € anuals en les hipoteques || Experts preveuen que la pujada d’aquest indicador es retardi

Imatge de la seu del Banc Central Europeu (BCE), a Frankfurt.

Imatge de la seu del Banc Central Europeu (BCE), a Frankfurt.ARNE DEDERT/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Euríbor, l’índex al qual es troben referenciades la majoria de les hipoteques espanyoles, tornarà a caure després d’haver acumulat cinc mesos consecutius de pujades, i tancarà al febrer entorn del -0,2881%, davant del -0,253% del gener.

Ahir, últim dia hàbil de febrer, l’Euribor es va col·locar en el -0,311%, de manera que calculant la mitjana amb les altres vint jornades hàbils del mes, es pot extreure que tancarà el febrer entorn del -0,2881%, que suposa la primera caiguda mensual de l’any 2020 i que coincideix amb el quart aniversari en aquest terreny.

Això suposa que les hipoteques de 150.000 euros a 30 anys amb un diferencial d’Euribor +0,99% a les quals els toqui revisió experimentaran un abaratiment de 145,32 euros en la quota anual respecte al mateix mes de l’any passat o, el que és el mateix, de 12,11 euros al mes.

El comportament ascendent de l’Euribor al llarg de tot el 2018 i el final del programa de compres d’actius del Banc Central Europeu (BCE) va portar els analistes a descomptar una pròxima pujada de tipus que conduís a la normalització monetària i a pensar que l’indicador s’atansaria a zero a finals del 2019 per tornar el 2020 al terreny positiu.

Tanmateix, després d’arribar a un -0,108% el febrer del 2019, la tendència positiva es va veure interrompuda i l’Euribor va començar a encadenar lleugers retrocessos que van esdevenir més pronunciats al juliol, després que el BCE anunciés que els tipus es mantindrien fins almenys al juny del 2020 i deixés la porta oberta a una nova baixada. Aquests retrocessos van portar l’Euribor a tocar un nou mínim històric del -0,356% el mes d’agost passat. L’índex va començar a rebotar lleugerament des d’aleshores i al febrer ha tornat a recuperar tendència de caigudes. Alguns han interpretat les pujades dels cinc mesos anteriors com un mer ajustament.

tracking