SEGRE

ECONOMIA BALANÇ

Rècord d'exportació de Lleida el 2019 malgrat un context advers

La cambra destaca vendes de 2.122 milions tot i la crisi de preus de la fruita, el veto rus i els aranzels dels EUA || Saltó anuncia noves missions comercials

La Cambra de Comerç es va felicitar pels resultats rècord de les exportacions lleidatanes el 2019.

La Cambra de Comerç es va felicitar pels resultats rècord de les exportacions lleidatanes el 2019.J. MARTÍNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La balança comercial de Lleida, les exportacions menys les importacions, va establir un nou rècord l’any 2019, al superar el màxim històric de l’exercici anterior. El total d’intercanvis comercials realitzats s’eleven a 3.173,65 milions d’euros, segons les dades publicades elaborades per la Cambra de Comerç de Lleida, tot això malgrat les traves dels aranzels als productes agroalimentaris dels EUA i a la crisi de preus del camp amb el veto rus. Així ho va manifestar el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, que va destacar que el valor de les exportacions pràcticament s’ha duplicat en deu anys, ja que el 2009 ascendien a 1.136 milions, i el 2019 van assolir els 2.121,85 milions d’euros, un 1,33% més que el 2018.

Així mateix, Saltó va defensar que cal donar encara més importància a aquest creixement de les exportacions si es té en compte el coneixement global en què ens trobem. D’una banda, el descens de vendes de determinats productes als Estats Units a causa de la imposició d’aranzels. D’altra banda, el manteniment del veto rus als productes originaris de la Unió Europea, que fa que des de fa anys s’hagi perdut el que era el cinquè client dels productes lleidatans. I, finalment, la baixada dels preus d’exportació tant de la fruita com de l’oli d’oliva.

La informació elaborada per l’Àrea d’Internacional de la Cambra de Comerç evidencia que el principal client de les exportacions lleidatanes encara continua sent el mercat europeu, on es destina el 62,05 per cent de les vendes realitzades. En aquest sentit, França és el 19% de les operacions realitzades el 2019, mentre que Alemanya se situa en el 10,77% i Itàlia representa un 8,63%. Pel que fa a la demanda procedent del Regne Unit, les vendes realitzades suposen el 4,11% del total, una dada que malgrat ser important permet contextualitzar l’impacte que pugui tenir el Brexit sobre les empreses lleidatanes de cara a l’any 2021.

Per dinamitzar les exportacions, Saltó va anunciar que la Cambra, amb el suport de Prodeca i Acció organitzarà el mes de novembre una missió comercial inversa d’importadors europeus d’oli d’oliva.

tracking