SEGRE

Mercadona controla l'aforament dels supermercats i estableix un nou horari per evitar aglomeracions

Les mesures, dirigides a frenar la propagació del coronavirus, han entrat en vigor aquest dilluns 16 de març

MercadoMercadona controla l'aforament dels supermercats i estableix un nou horari per evitar aglomeracionsna controla l'aforament dels supermercats i estableix un nou horari per evitar aglomeracions

Mercadona controla l'aforament dels supermercats i estableix un nou horari per evitar aglomeracions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de supermercats Mercadona ha anunciat aquest dilluns una sèrie de mesures per "protegir la seguretat de clients i treballadors" i "assegurar el subministrament a les botigues" després que el govern espanyol decretés l'estat d'alarma arran de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus. Una de les més destacades consisteix a controlar l'aforament dels establiments per evitar aglomeracions i aconseguir que es respectin les distàncies de seguretat. Un cop s'hagi arribat a l'aforament màxim, "no es permetrà l'accés fins que altres clients no abandonin l'establiment [...] garantint sempre la distància preventiva d'un metre entre qualsevol persona", ha assenyalat Mercadona a través d'un comunicat.

La companyia presidida per Juan Roig també ha establert un nou horari, tot i que assegura que es podrà adaptar en funció de les circumstàncies del moment. A partir d'aquest dilluns, els locals de la cadena de supermercats obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit de la tarda –anteriorment, a Catalunya, on els horaris comercials estan regulats de forma diferent a d'altres comunitats, tancaven a les nou del vespre entre octubre i maig–.

Alhora, Mercadona afirma que el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat està "garantit" i demana als clients que realitzin la compra amb "responsabilitat". En aquest sentit, l'empresa recomana que sigui una sola persona de la família la que vagi al supermercat i que es compri de forma "àgil i ràpida". La cadena també demana "espaiar la compra durant tot el dia i no a l'hora d'obertura" i "no emmagatzemar productes de forma innecessària".

Durant els dies que durin les mesures, Mercadona tampoc admetrà devolucions de productes "amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària". A banda, la companyia ha adoptat una sèrie de mesures internes per "reforçar la salut i la seguretat dels treballadors", entregant-los eines d'higiene i prevenció i reforçant els processos de desinfecció i neteja de les instal·lacions.

tracking