SEGRE

Mercadona escurça el seu horari i dóna prioritat a gent gran i embarassades

Un supermercat Mercadona a Lleida.

Un supermercat Mercadona a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona ha escurçat l’horari dels seus supermercats, que obriran des d’aquest dijous de 9 hores a les 19 hores, a més de donar prioritat en les compres a majors, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris, segons ha informat la companyia en un comunicat. La cadena de supermercats presidida per Juan Roig ja va posar en marxa una bateria de mesures a començaments de setmana per evitar la propagació del coronavirus, entre les quals figura el control de l’aforament als supermercats, així com obligar els clients a romandre separats, almenys un metro.

Després de la declaració d’estat d’alarma, la firma ha tornat a introduir algunes mesures com l’horari, que s’escurça en una hora respecte a principis de setmana, de 9 a 19 hores, encara que avisa que davant de l’excepcionalitat de la situació s’anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, de dur-se a terme, seran comunicades en cada moment.

La cadena de supermercats ha precisat que a l’hora d’accedir als seus establiments tindran preferència les persones grans, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris.

Mercadona continua controlant l’aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre persones. Per a això, cada supermercat tindrà concretat l’aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d’un metro entre qualsevol persona.

La cadena de supermercats reitera que per "solidaritat", es realitzi la compra amb agilitat i rapidesa, i que no s’emmagatzemin innecessàriament productes perquè el subministrament de productes de primera necessitat està "més que garantit", que es pagui preferentment amb targeta i s’eviti l’ús de diners en efectiu.

Mercadona garantirà la separació mínima d’un metro entre clients amb recomanacions del personal del supermercat i amb el suport de cartells reforçant aquestes mesures.

NO S’ADMETRAN DEVOLUCIONS

Mercadona també vol deixar clar que les botigues romandran proveïdes, "reforçant i garantint" el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat perquè els clients puguin realitzar la seua compra diària. Amb l’objectiu de protegir la seguretat alimentària, afirma que no s’admetran, "en cap cas i sota cap concepte", devolucions de producte.

INSTAL·LATS GEL DESINFECTANT I PAPER A CADA SUPERMERCAT

Finalment, Mercadona recorda que ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les quals es troba l’entrega per l’empresa dels estris d’higiene i prevenció necessaris, i l’adopció dels criteris específics respecte a la salut. Entre les últimes novetats destaca que s’ha procedit a la instal·lació a cada supermercat de gel desinfectant i paper perquè els clients puguin procedir a la neteja del mànec del carro o la nansa de les cistelles.

Igualment, s’han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les seues instal·lacions amb serveis externs.

"En aquests moments, i d’acord amb la situació excepcional en la que està immersa el país, a Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment de les esmentades mesures", conclou el comunicat.

tracking