SEGRE

Baixen les vendes d'oli i paper higiènic, però pugen un 78% les de cervesa

Allau de compres de paper higiènic

Allau de compres de paper higiènicG. FARRÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els espanyols han moderat la seua cistella de la compra en l’actual context de consum marcat per la crisi del coronavirus i han rebaixat l’adquisició d’oli, preparats i paper higiènic, encara que la cervesa ha augmentat un 78% les seues vendes, segons l’anàlisi setmanal de Gelt. Una vegada realitzada la denominada 'compra de búnquer', un aprovisionament que té per objectiu neutralitzar la por i garantir els queviures durant un període d’aïllament a casa, els articles no peribles i alguns com el paper higiènic cedeixen pas i baixen en el global d’operacions.

Després d’analitzar les compres en supermercats en la primera setmana de confinament, els productes de neteja són els que no falten en cap operació, seguits de conserves, llegums, plats preparats i arròs.

Entre els productes el consum dels quals s’incrementa estan la cervesa (+78%), netejadors (+34%), alcohol (+24%) i les conserves (+23%), mentre que baixen oli (-58%), plats preparats (-48%), arròs (-46%), llegums (-42%), llet en pols (-36%), amoníac (-33%), pasta (-33%), paper higiènic (-10%) i lleixiu (-8%).

"Després d’unes primeres compres més motivades per la por com a reacció al confinament, ara els ciutadans hem assumit i desdramatitzat aquest fet i comencem a gestionar el nostre consum de forma més racional. La provisió no té sentit amb el proveïment garantit i els ciutadans van normalitzant el seu consum", ha destacat el conseller delegat i confudador de Gelt, Carlos Prieto.

tracking