SEGRE

CaixaBank activa el voluntariat online per continuar la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerables

El primer projecte desenvolupat amb èxit ha estat "Cartes contra la soledat", destinada a compartir correspondència amb les persones grans que, a causa de la situació actual, estan aïllades i sense companyia

Més de 500 voluntaris de l'Associació de Voluntaris “la Caixa” impulsen desenes d'activitats digitals.

CaixaBank activa el voluntariat online per continuar la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerablesCaixaBank

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Voluntaris de "la Caixa", entitat que canalitza el voluntariat corporatiu de CaixaBank i de la Fundació "la Caixa" i que compta amb milers d'adherits que exerceixen el voluntariat durant tot l'any, ha posat en marxa diverses iniciatives de voluntariat online per continuar amb la seva tasca de suport als col·lectius més vulnerables en la situació actual provocada pel coronavirus.

D'aquesta manera, més de 500 voluntaris estan organitzant, de la mà d'entitats socials repartides per tota Espanya, iniciatives digitals dirigides a diversos col·lectius.

Aquesta acció, coordinada per l’entitat presidida per Jordi Gual de la qual Gonzalo Gortázar és el seu conseller delegat, s'ha iniciat amb el projecte “Cartes contra la soledat”, impulsat per acompanyar en el dia a dia a la gent gran confinada. A través de cartes escrites pels voluntaris, el projecte busca fer que els dies de les persones de la tercera edat siguin més suportables. En aquestes cartes es detalla qui és el remitent, així com històries personals i fins i tot dibuixos i notes dedicades per nens.

La carta i els adjunts s'envien per e-mail i, posteriorment, amb l'ajuda dels treballadors de les residències participants, aquests correus s'imprimeixen i es lliuren a la gent gran.

A més d'aquesta acció, s'han impulsat desenes d'iniciatives digitals dirigides a altres col·lectius, com activitats de sensibilització de la síndrome de Down, classes de cuina virtuals, contes en línia per a nenes i nens, propostes de manualitats en família, contacte amb residents d'ASPACE o el projecte mascaretes solidàries, que consisteix en crear mascaretes casolanes amb patrons prèviament rebuts telemàticament per lliurar-les a hospitals en col·laboració amb el Govern d'Aragó.

Totes aquestes propostes, que canalitza l'Associació de Voluntaris de "la Caixa", estan obertes a tots els voluntaris, col·lectiu format per empleats en actiu, jubilats, prejubilats, clients, familiars i amics de les entitats adherides.

Aquesta nova iniciativa s'emmarca dins de #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les diferents mesures que està llançant l'entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d'euros per a pimes i autònoms, entre d’altres. D'aquesta forma, CaixaBank intenta mitigar els efectes econòmics del coronavirus i posa en valor l'esforç del banc i de tots els seus empleats per a estar al costat de la societat en aquests moments tan difícils.

Compromís social en tot el territori

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya, amb 15,6 milions de clients, i compta amb la xarxa comercial més important de la península, amb prop de 5.000 oficines repartides per tot el territori. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa comercial de CaixaBank és capaç de detectar les necessitats locals i facilitar la canalització de part de la inversió social de la Fundació Bancària 'la Caixa', segons explica l'entitat.

A tota Espanya, el 2019, més de 8.800 entitats socials van obtenir suport econòmic per als seus projectes socials gràcies a les propostes que la xarxa de CaixaBank, atenta a les necessitats del seu entorn, va posar a consideració de la Fundació, per un import total de més de 44 milions d'euros.

CaixaBank és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank afirma que treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei als clients i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: "Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi Ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn".

tracking