SEGRE

ESNOTICIA

Empreses de telecomunicacions doblen clients i activitat

En alguns sectors les altes s’han multiplicat per deu i el consum de dades, un 50% || Algunes empreses opten per no captar clients i fidelitzar els que tenen

El teletreball s’ha convertit en l’única alternativa per a moltes empreses pel confinament.

El teletreball s’ha convertit en l’única alternativa per a moltes empreses pel confinament.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El confinament i l’augment del teletreball han comportat que diverses empreses del sector de les telecomunicacions a Lleida hagin doblat tant el ritme de treball com el nombre d’altes en els seus serveis. Malgrat aquest augment del trànsit de dades, les firmes asseguren que “ara per ara no hi ha cap problema a assumir tot el volum de treball actual, per sort la majoria d’empreses de telecomunicacions estàvem preparades per a situacions així”, assegura el responsable de Lleida.net, Sisco Sapena, que destaca que en els últims dies s’han multiplicat per deu les altes de nous clients per a serveis de teleassistència, teletreball i missatgeria instantània.

“En els primers dies de confinament hi va haver moltíssimes altes de sectors com l’assessorament sanitari online, assistència a persones grans i d’empreses legals, d’aquestes últimes rebem vint vegades més sol·licituds de l’habitual”, assenyala Sapena. Una situació que ha obligat a incorporar els “reservistes”, com ells els denominen. “Es tracta dels becaris que abans del confinament treballaven amb nosaltres per ajudar-nos en la gestió de les dades.”

Sobre la procedència dels nous clients, Sapena assenyala que “la gran majoria són d’Espanya, però últimament estem tenint altes d’altres països que també han decretat el confinament”.

D’altra banda, el fet que el Mobile World Congress, al qual Lleida.net havia d’assistir, se suspengués pel coronavirus va comportar que “a l’empresa ens preparéssim a nivell logístic i de personal i, a més, el fet que el nostre programa sigui senzill d’utilitzar fa que el puguin utilitzar des dels més familiaritzats amb la informàtica fins als més inexperts”.

El confinament també ha provocat en altres firmes del sector no poder donar d’alta nous clients, com és el cas d’e-Telecom Segrià, especialitzada en connectivitat, control de xarxes i telefonia. Segons el gerent, Joan Carles Mir, adopta aquesta estratègia tant per prioritzar la seguretat dels seus treballadors com per “oferir el millor servei als nostres clients, i només fem desplaçaments per a reparacions o urgències”. Assegura que “si bé hem notat un descens important de l’activitat empresarial, en els particulars el consum d’internet i telefonia ha crescut un 50% i considerem que ara és el moment de consolidar la clientela que tenim”.

tracking