SEGRE

Un 83% de les pimes i els autònoms de Lleida pateix l'impacte econòmic negatiu del coronavirus

Un 52,6% de les empreses han fet o tenen previst fer un expedient de regulació temporal d'ocupació

El carrer Major de Lleida aquest dilluns.

Cinc nous casos de coronavirus a Lleida, entre ells una menorItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 78% de les pimes i els autònoms de la demarcació de Lleida valora la situació econòmica general derivada del coronavirus com a dolenta o molt dolenta. Són dades d'un informe que Pimec va publicar aquest dimecres i que respon a una enquesta feta entre els dies 20 i 23 de març per conèixer l'impacte econòmic que està tenint la crisi de la covid-19 en les pimes i els autònoms de Catalunya. Pimec Lleida ha constatat que prop d'un 83% de les micro, petites i mitjanes empreses i del col·lectiu d'autònoms de la demarcació de Lleida està patint algun tipus d'afectació negativa derivada de l'epidèmia del coronavirus i que un 52,6% de les empreses han fet o tenen previst fer un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Segons l'informe, pel que fa a la demarcació de Lleida, un 87,28% de les pimes i els autònoms està registrant un reducció en les vendes i anul·lació de reserves i aquesta afectació en un 76,3% dels casos és de més d'un 20%.

A més, un 52,02% de les pimes i els autònoms està patint un "escanyament" en la provisió de materials i components, sobretot dels interiors, i un 39,3% diu estar a punt d'acabar amb els estocs, un 78,03% de les pimes i els autònoms apunta que està experimentant tensions de tresoreria i un 29% de les pimes i els autònoms pateix un augment de baixes laborals.

Per altra banda, un 43,35% de les pimes i els autònoms ha implementat mesures de teletreball i un 47,4% apunta que ha modificat els torns de treball o de vacances.L'informe també recull que un 64,74% de les pimes i els autònoms afirma que ha tancat algun establiment, un 58,38% de les pimes i els autònoms pensa acollir-se a línies de finançament addicional extraordinàries (ICO, ICF...), i un 60,12% del autònoms preveu acollir-se a les mesures específiques adreçades a aquest col·lectiu.

 
tracking