SEGRE

CaixaBank amplia fins el setembre la moratòria hipotecària per als seus clients

El president de CaixaBank, Jordi Gual.

CaixaBank amplia fins el setembre la moratòria hipotecària per als seus clientsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank ampliarà fins el proper mes de setembre la moratòria hipotecària per als afectats per l’actual crisi sanitària i que es troben en situació vulnerable, tant per a treballadors com per a empresaris autònoms. L’entitat bancària ha destacat, en un comunicat, que la seua intenció és "contribuir a la millora familiar de tots els seus clients en situació vulnerable".

L’operativa online de CaixaBank ja permet realitzar la sol·licitud d’aquesta moratòria, tant per a les persones que s’han quedat sense feina com per als autònoms que han registrat descensos de vendes del 40 %.

La moratòria del pagament d’hipoteques és una de les mesures aprovades pel Govern espanyol per fer front a l’impacte econòmic i social de l’actual crisi del coronavirus. Segons els criteris acordats per l’Executiu, les famílies que optin per aquesta moratòria hauran de tenir ingressos mensuals que no superin tres vegades l’IPREM mensual (1.613,52 euros), xifra que es pot ampliar en funció del nombre de fills o persones a càrrec.

També poden accedir aquelles unitats familiars en les quals la quota hipotecària més les despeses i els subministraments bàsics siguin superiors o iguals al 35 % dels ingressos nets, entre altres circumstàncies. L’entitat bancària recomana realitzar el tràmit via online i que s’acudeixi a l’oficina només en una causa de força major i sempre guardant les distàncies de seguretat.

CaixaBank té presència al 100 % de les ciutats amb més de 10.000 habitants, en el 94 % dels municipis que superen els 5.000 habitants, i és l’única entitat financera a 229 localitats del país.

 
tracking