SEGRE

Prohibit acomiadar durant la crisi del Covid-19

El consell de ministres d'aquest dimarts.

Els avals de l'Estat cobriran el 80% del crèdit que demanin pimes i autònoms i el 70% de la resta d'empresesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha decidit prohibir els acomiadaments durant la crisi del coronavirus, segons ha exposat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, després de la reunió del Consell de Ministres. "No es pot aprofitar el Covid-19 per acomiadar", ha afirmat Díaz que ha explicat que la prohibició, sense efecte retroactiu, és des d’avui.

"Hem arbitrat un mecanisme excepcional, amplíssim amb molts recursos públics", ha assenyalat Díaz en al·lusió als ERTOS, perquè no sigui necessari acomiadar.

Al costat d’aquesta mesura, el Govern de l'Estat ha acordat que els contractes temporals, inclosos els formatius, de relleu i interinitat, es mantinguin vigents fins que conclogui la crisi sanitària. "No s’han d’extingir els contractes temporals, aquests s’interrompen i continuaran quan passem la crisi sanitària", ha afegit. "No és necessari acomiadar ningú al nostre país (...) No es deixarà a ningú enrere", ha reiterat la ministra de Treball.

El Govern ha acordat concretar els mecanismes perquè la prestació d’atur se sol·liciti directament per part de l’empresari que ha tramitat l’ERTE, la qual cosa agilitzarà els tràmits perquè els treballadors puguin cobrar com més aviat millor. Per a això, s’habilitarà un formulari que cobriran les empreses amb dades dels treballadors i l’enviaran al SEPE.

Reconeixerem les prestacions d’atur amb molta rapidesa, ha apuntat Díaz, que ha recordat que tenen dret a aquesta prestació fins i tot els qui no hagin cotitzat prou i que es posarà el comptador a zero.

Així mateix, s’ha acordat que la Inspecció de Treball tingui un paper actiu en el control dels ERTO i vetlli per la comprovació de les causes al·legades, reservant sancions o devolucions de les quanties percebudes per les empreses en cas d’incompliment. "Demano exemplaritat als empresaris (...) que mantinguin els llocs de treball", ha demanat Díaz.

 
tracking