SEGRE

L'hora del producte local

La crisi sanitària dispara la demanda i l’oferta d’aliments quilòmetre 0 || Afloren iniciatives d’agricultors d’elaboració i venda mancomunades

«En dos setmanes hem salvat 4.000 quilos de fruita i verdura»

«En dos setmanes hem salvat 4.000 quilos de fruita i verdura»IMPERFECTUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum de productes locals, especialment del camp lleidatà, viu un repunt al compàs de la crisi del Covid-19 i la demanda s’ha disparat de manera que tant els agricultors com els comerciants redoblen esforços per arribar a tots els clients. A més, el confinament ha fet aflorar desenes d’iniciatives de repartiment de la llista de la compra a domicili, cosa que ha beneficiat les botigues de municipis petits, allunyades dels grans supermercats. La gran majoria s’organitzen per portar les compres a casa dels clients, sobretot si són persones grans, per evitar que surtin al carrer i reduir riscos de contagi. Un exemple de l’augment de la producció és l’empresa Imperfectus de Bellpuig, que comercialitza productes bàsics com verdures poc atractius a la vista però igualment saborosos. Ha hagut de reforçar la producció per un increment de la demanda. També hi ha agricultors que volen col·locar un excedent de productes.

La crisi sanitària, per exemple, ha accelerat un projecte impulsat per vint-i-tres productors de l’Alt Urgell per vendre i repartir aliments de proximitat a tota la comarca. Preveien començar més endavant i portar les comandes tres dies a la setmana, però la demanda els ha fet accelerar i reforçar aquest projecte. La bona resposta dels veïns ha sorprès els associats. Pel que fa al Segrià, el consell ha publicat una llista d’empreses de la comarca que ofereixen servei a domicili per promoure el consum de productes de proximitat.

El president del consell, David Masot, va explicar que cada dia s’hi sumen més empreses i cooperatives. Una d’aquestes firmes és Agro-Massot de Torre-serona, que porta la seua vedella a casa dels clients. El propietari, Joan Carles Massot, va explicar que “la gent pot fer les comandes per WhatsApp o correu electrònic” i “els facilitem la llista de productes i de preus”. Massot no va descartar continuar oferint aquest servei quan finalitzi la crisi sanitària.

En primera persona

tracking