SEGRE

Un error administratiu pot deixar sense cobrar l'atur als treballadors afectat per un ERTO, segons els gestors

Alerten que el codi d'identificació que atorga la Generalitat per un expedient no resolt és incompatible amb el del SEPE

L'atur baixa a Lleida un 1,11% i se situa en 17.260 aturats

L'atur baixa a Lleida un 1,11% i se situa en 17.260 aturatsARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya ha informat aquest dijous que ha detectat un error en el sistema de tramitació de la prestació d'atur dels treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) no resolt. Segons els gestors, el codi d'identificació que atorga la Generalitat per un ERTO no resolt és incompatible amb el que demana el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), que és l'organisme que tramita les prestacions. Tot i que els gestors no tenen dades al voltant de la quantitat de persones que es poden veure afectades per aquesta problemàtica, des del col·legi asseguren que el nombre és "molt elevat".

Tal com posa de manifest l'organització a través d'un comunicat, més d'un 70% dels ERTO que s'han presentat encara no han estat resolts i, per tant, podrien veure's afectats per la situació. "Es tracta d'un error tècnic, ja que la identificació que atorga la Generalitat inclou números i lletres, mentre que el sistema del SEPE només permet incloure números i, per tant, és impossible presentar-los", explica Alfonso Lluzar, president del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

A tot això s'hi afegeix un segon problema. "Malgrat no tenir la confirmació expressa que l'ERTO ha estat aprovat, l'empresa ha de presentar les dades dels seus treballadors abans del 3 d'abril a través del SEPE; a causa d'aquesta incompatibilitat tècnica, el sistema no et permet fer la gestió", lamenta Lluzar.De fet, els gestors ja van demanar uns dies més de marge en relació a aquests tràmits amb l'objectiu d'"evitar errors en la comunicació de les dades dels empleats afectats i per tenir marge per solucionar problemes tècnics". Des del col·legi ja han fet arribar totes aquestes peticions al SEPE, però asseguren que encara no han obtingut resposta.

tracking