SEGRE

Endesa destina un milió d'euros a l'Institut Català de la Salut en la lluita contra el coronavirus

Els diners serviran per equipar totalment 11 boxs d’UCI destinats a pacients crítics o per a comprar 41 respiradors

La seu d'Endesa a Madrid.

La seu d'Endesa a Madrid.Endesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha destinat un milió d'euros a l'Institut Català de la Salut (ICS) per equipar totalment 11 boxes d'UCI destinats a pacients crítics o per comprar 41 respiradors contra el coronavirus, segons consideri l'ICS que és més urgent.

Així, està previst equipar 11 UCIs per a pacients crítics amb Covid-19, ja siguin adults, embarassades, nens o nounats –el cost mitjà d'habilitar un box així és de 85.000 euros–, segons un comunicat de l'elèctrica.

Però si l'ICS ho necessita, la donació també podria destinar-se a comprar 41 respiradors, que representin el 30% del cost total de l'equipament imprescindible

La mesura forma part del Pla de Responsabilitat Pública que ha dissenyat Endesa, dotat amb 25 milions d’euros, i que s’està concretant en ajudes directes per a la compra de material, condicions especials de subministrament per hospitals i hotels medicalitzats i donacions per pal·liar les principals necessitats sanitàries i socials d’especial gravetat provocades pel coronavirus.

En aquest sentit, i també dins de l’àmbit sanitari, la companyia electrifica de forma urgent totes aquelles instal·lacions que acullen hospitals temporals –com per exemple pavellons o residències– i ha establert una operativa especial per garantir la continuïtat del servei elèctric en aquest tipus d’instal·lacions. A més, ofereix la gratuïtat de llum i gas a hotels medicalitzats que ajudin a pal·liar la crisi sanitària –de moment ja en són sis a Catalunya, concretament a Barcelona, Girona, Sitges i a la Vall d’Aran–, així com al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, que s’ha habilitat per atendre a persones sense llar.

Endesa també ha posat a disposició la seva capacitat logística i de compra tant nacional com internacional, així com personal qualificat i els mitjans necessaris per a la provisió de d’equips de protecció per al personal sanitari o de servei públic,, així com instrumental per a l’assistència de persones hospitalitzades com són respiradors per a UCIs, testos i fàrmacs.

tracking