SEGRE

L'Estat treballa en tornar a l'activitat en dos temps: estiu i final d'any

La represa de l’activitat afectaria en última instància sectors com el turisme, la cultura o el lleure

Una vista de l'avinguda Doctor Fleming de Lleida amb els comerços tancats.

Les dones presenten més ansietat social que els homes davant la pandèmica, segons la UdLItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que el Govern espanyol treballa en una represa total de l’activitat en dos temps: "Un que inclourà els sectors productius fins l’estiu i un altre que s’estendrà fins final d’any" i que afectaria sectors com el turisme, la cultura o el lleure. Segons ha assenyalat en una entrevista a TVE, el Govern estatal està dissenyant mesures per protegir l’activitat i l’ocupació en sectors com el turisme, la cultura i el lleure, així com en la navegació aèria i marítima, actualment paralitzats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per força major.

En el cas d’aquests sectors, ja se sap "que tindran enormes dificultats", ha dit la ministra, pel que Treball dissenya amb els agents socials "com planificar les mesures per donar també amortiment social a aquest procés".

A més, ha recordat que la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, està treballant amb el sector per definir "plans d’actuació concrets" per salvar l’activitat de la restauració, hostaleria i comerç que "defineixen l’estructura productiva d’Espanya".

Des de Treball, ha afegit, hi ha taules de diàleg social amb patronal i sindicats així com reunions amb els portaveus dels grups parlamentaris per estudiar com continuar amb els ERTO per força major en aquests sectors que "en el dia d’avui i fins d’aquí a molts mesos continuaran sense activitat". "Estem treballant amb les forces polítiques perquè aquest sector que és molt important per al país no quedi desprotegit i no caigui", ha afegit.

tracking