SEGRE

ESNOTICIA

Col·lecta digital per comprar bates i mascaretes a l'hospital de la Seu

Impulsada per un veí de la localitat mitjançant la plataforma Leetchi || Gairebé quatre mil euros recaptats fins ara per a l’adquisició de material sanitari

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu del Sant Hospital de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de la Seu d’Urgell impulsa des de fa uns quants dies una campanya de micromecenatge a través d’internet per recaptar diners amb què comprar material sanitari per a la Fundació Sant Hospital, amb l’objectiu que el personal del centre pugui afrontar la pandèmia del coronavirus amb el màxim de garanties de seguretat possible. El promotor d’aquesta col·lecta digital, Toni Olm, va explicar que la iniciativa ha estat validada per la gerència del centre sanitari, que després d’agrair el gest ha proposat destinar la recaptació a la compra de bates impermeables, mascaretes, guants i material per a la recollida de mostres víriques.

“L’ajuda de tothom, per petita que sigui, és més necessària que mai per sortir d’aquesta crisi”, va manifestar Olm, que va destacar que “tota la recaptació anirà destinada a la mateixa causa”. Les aportacions es poden fer a través de la plataforma Leetchi, per a la causa denominada Ajuda sanitària per a l’hospital de la Seu. Ahir a la tarda ja havien recaptat 3.900 euros procedents de 97 participacions.

Ahir a la tarda ja s’havien aconseguit fins a 3.900 euros que procedien de 97 participacions

Per la seua part, el gerent de l’hospital de la Seu, Francesc Guerra, va confirmar que Olm es va posar en contacte amb el centre mèdic per validar l’acció i va felicitar la ciutadania per la generositat demostrada. Guerra va apuntar que les bates impermeables són el material que “en aquests moments ens fa més falta i més escasseja”. “Aporten molta seguretat als professionals, tant psicològica com real”, va afegir.

El centre sanitari intenta abastir-se i “aconseguir prou provisions per tenir un estoc de seguretat òptim”, va dir el gerent, encara que va reconèixer que “no tenim tot el que ens agradaria tenir”. En aquest sentit, va lamentar l’increment dels preus del material més utilitzat, “que en ocasions s’ha multiplicat per quatre o fins i tot cinc”, va concloure.

La falta de material en centres sanitaris i en residències per a la tercera edat és una de les denúncies més presents des de l’inici de la situació de crisi sanitària. El personal sanitari i d’atenció a les persones insisteixen que se senten desprotegits i temen contagiar-se.

tracking