SEGRE

L'Estat amplia la cobertura per atur als acomiadats en prova

Prorroga dos mesos el teletreball i reforça les sancions per a ERTOs fraudulents

La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño.

L'Estat amplia la cobertura per atur als acomiadats en provaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha ampliat la cobertura de la prestació d’atur a més treballadors, com els acomiadats durant el període de prova d’un nou treball o als que no hagin pogut incorporar-se a un nou lloc a causa d’aquesta crisi del Covid-19.

Segons ha explicat aquest dimarts la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, després de la roda de premsa del Consell de Ministres, també s’ha incrementat l’àmbit d’aplicació dels ERTO a causa de força major en sectors considerats essencials que també han vist reduïts els seus ingressos.

Segons ha detallat el Govern central, la força major d’una activitat essencial podrà tenir caràcter parcial i no estendre’s, per tant, a tota la plantilla d’una empresa.

Al costat d’això es prorroga dos mesos el caràcter preferent del treball a distància, així com el dret d’adaptació de l’horari i reducció de la jornada.

L’objectiu de totes aquestes mesures és continuar protegint treballadors en aquesta crisi, ha subratllat Calviño qui ha avançat que hi haurà mesures de finançament especifiques per a les empreses que estan apostant pel teletreball.

Segons ha detallat el Govern estatal, s’amplia la cobertura de la prestació d’atur als treballadors els contractes dels quals van acabar durant el període de prova d’un nou treball des del 9 de març o aquells que deixessin una feina per tenir una oferta laboral en ferm que no s’hagi materialitzat a causa de la pandèmia.

També es reforça la protecció dels treballadors fixos discontinus que podran incorporar-se als ERTO o percebre una prestació encara que haguessin esgotat l’atur.

Aquests treballadors tindran una prestació de 90 dies independentment que haguessin consumit el seu atur o que haguessin cotitzat.

S’ha acordat suspendre terminis en l’àmbit d’actuació de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, tret d’en els casos en els quals la intervenció de l’organisme sigui necessària per garantir la protecció de l’interès general o per estar relacionat amb el Covid-19- i reforçar els mecanismes de control i sanció per evitar comportaments fraudulents en la percepció de les prestacions.

Hi haurà una sanció específica aplicable a les empreses que presentin sol·licituds fraudulentes per a l’obtenció d’ERTO que a més i s’obligarà les empreses a tornar les prestacions indegudament percebudes pels seus treballadors.

L’Executiu també ha acordat la reducció de les cotitzacions per a determinats treballadors agraris durant els períodes d’inactivitat el 2020.

tracking