SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

BonÀrea sospesa un cicle formatiu per poder tenir transportistes

Aquest any en necessitarà una trentena per a les seus de Guissona i Épila || Durant el confinament, l’empresa ha creat un total de 190 nous llocs de treball

Imatge de part de la flota de vehicles de transport de BonÀrea.

Imatge de part de la flota de vehicles de transport de BonÀrea.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BonÀrea requereix una trentena de transportistes per a les instal·lacions de Guissona i Épila. Per aconseguir-ho, ha decidit posar en marxa la tercera edició de l’escola de transportistes, que està previst que comenci el pròxim mes de maig. El fet que la Generalitat hagi ampliat els requisits per ser transportista autònom, ja que fins ara només es necessitava comptar amb l’ESO, i ara es demana o bé disposar del Batxillerat o bé d’un cicle de grau mitjà, dificulta aconseguir el nombre de candidats de les edicions anteriors.

D’una banda, BonÀrea ha fet una crida a poblacions veïnes com és el cas de Tàrrega per aconseguir més candidats. Tanmateix, segons va explicar el responsable de recursos humans, Antoni Condal, no es descarta crear un cicle de grau mitjà, bé al mateix Institut de Guissona o a la mateixa BonÀrea, similar als que ja es fan a la localitat dedicat exclusivament a aconseguir transportistes.

L’oferta de BonÀrea es planteja a joves d’entre vint-i-un i trenta anys i proposa una formació d’un any en la qual es destina el 75 per cent de la jornada a treballar com a ajudant preparant encàrrecs, càrrega i descàrrega de camions o treballs de logística, i el 25 per cent restant a formació per treure’s el carnet C, el curs de capacitació (CAP) i el títol de transportista. La retribució és de 900 euros mensuals.

Durant el període de confinament, BonÀrea ha generat 190 llocs de treball, xifra habitualment prevista per a un any. Segons va assenyalar Condal, ha estat a causa, d’una banda, de l’augment dels encàrrecs que els clients han realitzat a través d’internet i, d’altra banda, per suplir les baixes generades relacionades amb la pandèmia del Covid-19, com pot ser per cuidar els fills.

Així doncs, BonÀrea, Ensenyament i l’Institut Guissona porten a terme diversos cicles formació de treballadors, entre els quals destaca el cicle d’Alimentaria, que en els últims anys ha format més de dos-cents nous treballadors.

BonÀrea compta en l’actualitat amb més de tres-cents transportistes autònoms i més de dos-cents xòfers en plantilla.

tracking