SEGRE

Quins són els models de cotxes amb més risc de ser robats?

Imatge d’arxiu d’un cotxe robat a la ciutat de Lleida i que la Urbana va poder recuperar.

Imatge d’arxiu d’un cotxe robat a la ciutat de Lleida i que la Urbana va poder recuperar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els models Ibiza i León de la marca automobilística Seat i el Volkswagen Golf encapçalen la llista dels vehicles amb més risc de ser robats, segons dades del comparador d’assegurances Acierto.com, que ha recordat que durant el confinament molts delinqüents han aprofitat per robar vehicles mentre els seus propietaris estan tancats a les seues cases.

Així, la firma ha indicat que els vehicles amb més risc són els turismes i les furgonetes, sobretot si tenen més de deu anys d’antiguitat. El BMW Serie 3, el Citroën Xsara, el Peugeot 206, el Renault Mégane, el Citroën C4, el Volkswagen Polo, el Volkswagen Pasat i l’Audi A4, també són en la llista de models més robats.

Per la seua part, entre les ciutats on és més freqüent que passi aquesta situació es troben Melilla, Sevilla, Dos Hermanas (Sevilla), Parla (Madrid) i Fuenlabrada (Madrid). Per comunitats, el rànquing el lideren Madrid, Catalunya, Andalusia, Comunitat Valenciana i les Canàries.

Per tot això, Acierto.com ha donat una sèrie de recomanacions per atenuar els riscos de patir un robatori. Entre ells es troben evitar deixar objectes a la vista dins del vehicle, com a ulleres de sol o motxilles.

El comparador d’assegurances també recomana no aparcar en zones poc il·luminades o apartades i fixar-se si hi ha vidres a les voreres, que pot ser un símptoma que han obert un altre vehicle per la zona.

Mantenir el vehicle net per evitar la sensació d’abandó, incorporar un localitzador, deixar la guantera buida i oberta o desconnectar la bateria del cotxe perquè no arrenqui, són altres de les propostes per evitar els robatoris.

Acierto.com ha indicat que només sis de cada deu vehicles compten amb una assegurança amb cobertura de robatori, que no només protegeix l’assegurat en cas que desaparegui el seu cotxe, sinó també si hi ha temptativa, com per exemple un intent de forçar el pany que la deixa inservible.

tracking