SEGRE

Uns 6.000 treballadors del Pirineu de Lleida hauran de ser inclosos en un ERTO per força major

Vista general de Barruera, a la Vall de Boí.

Vista general de Barruera, a la Vall de Boí.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball ha dictat que 6.000 persones treballadores del turisme del Pirineu de Lleida siguin incloses en un ERTO per força major, segons ha comunicat el CCOO. La resolució arriba després que el sindicat denunciés que nombroses empreses del sector de l’hostaleria del Pirineu lleidatà pel cessament anticipat per fi de temporada de fixos discontinus i eventuals, el 14 de març passat.

CCOO exigeix l’extensió d’aquestes resolucions de la Inspecció de Treball per al conjunt de persones afectades, sense que aquestes hagin de realitzar demandes individuals, "que són molt problemàtiques de fer a causa de les dificultats d’accés telemàtic que hi ha", segons el sindicat.

CCOO va denunciar que aquestes 6.000 persones haurien de ser incloses en un ERTO per causes de força major, com estableix l’apartat 6 del RD 8/2020, i que aquesta situació suposava deixar aquest grup al marge de les cobertures de les prestacions d’atur per la COVID-19, així com de la resta d’ajudes socials instaurades per decrets posteriors relacionats amb els efectes econòmics i socials de la pandèmia.

Després d’aquesta resolució, des del sindicat han apel·lat "a la responsabilitat social de les empreses en la gestió d’aquesta situació, a l’hora d’incloure les seves plantilles en un ERTO, ja que no procedeix la visió esbiaixada del RD 8/2020 que ja al·legava en el seu moment de no fer-ho". Aquesta negativa es basava en la suposada obligació de mantenir les plantilles durant els 6 mesos posteriors a la finalització de l’estat d’alarma, i era presumible, per la seva proximitat, que s’hagués de realitzar ja fora de temporada i per tant sense requerir força laboral, afirma el sindicat. Per a CCOO aquest argument "no és correcte, ja que el 90 % del personal d’aquest sector és fix discontinu i aquesta condició ja comporta la praxi que els treballadors i treballadores són reclamats per treballar segons les necessitats i l’ocupació de cada establiment".

CCOO reitera el seu compromís perquè els fixos discontinus i els eventuals no quedin sense protecció en aquesta crisi sanitària.


tracking