SEGRE

L'euríbor tancarà l'abril fortament a l'alça, en l'entorn del -0,106%

L'euríbor tancarà l'abril fortament a l'alça, en l'entorn del -0,106%

L'euríbor tancarà l'abril fortament a l'alça, en l'entorn del -0,106%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’euríbor a dotze mesos, l’indicador més utilitzat a Espanya per calcular les hipoteques, tancarà previsiblement l'abril amb un fort rebot, fins a situar la seua taxa mitjana mensual en el -0,106 %, davant el -0,266 % que va marcar al març. Si finalment es confirma aquesta pujada –una cosa que farà el Banc d’Espanya en els propers dies–, les quotes de les hipoteques es veuran incrementades, ja que l’euríbor serà superior que va marcar fa un any, l’abril de 2019, quan es va situar en el -0,112 %.

No obstant això, aquest increment seria molt lleu, d’uns 3 euros anuals en una hipoteca mitjana de 100.000 euros amb un termini d’amortització de 25 anys.

Tal com expliquen els experts, l’euríbor porta ja mesos pujant, encara que els repunts s’han accelerat amb les noves mesures d’estímul adoptades pel Banco Central Europeu (BCE) per fer front a la forta recessió de planeja Europa com a conseqüència del coronavirus.

Just avui, el BCE farà una nova reunió de tipus, en la qual els inversors esperen més mesures. No obstant això, l’expectativa que l’organisme no pugi els tipus d’interès per un període bastant llarg de temps, també propicia que l’euríbor hagi accelerat la seua escalada.

Segons les dades de mercat, l’euríbor es va situar el passat 22 d’abril en una taxa diària del -0,053 %, amb la qual cosa s’ha atansat a taxes positives. L’indicador no cotitza en positiu des de fa més de quatre anys.

tracking