SEGRE

Més de 10.500 autònoms de Lleida han rebut l'ajuda extraordinària

La prestació s'atorga per cessament d'activitat, dins del paquet de mesures habilitades pel Govern espanyol per pal·liar la situació econòmica derivada de la pandèmia

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha reconegut l'ajuda extraordinària a un total de 10.546 autònoms lleidatans obligats a tancar arran del decret d'estat d'alarma o amb un descens del 75% dels ingressos, d'un total d'11.269 sol·licituds, segons ha informat aquest dijous la delegació del govern espanyol a Catalunya.

En el conjunt del territori català, 196.764 treballadors per compte propi catalans han sol·licitat l'ajuda, de les quals 179.224 s'han resolt favorablement. Catalunya és la segona comunitat amb més peticions d'aquest subsidi, per darrere d'Andalusia que concentra el 18,6% del total.

A tot l'Estat, la xifra de beneficiaris puja fins a 1.154.195 autònoms encara que hi ha un decalatge temporal entre les dades per comunitats i la xifra global, segons precisa el govern espanyol. En total, ha destinat 641,2 milions d'euros a aquesta segona injecció de la prestació, després d'abonar la primera el passat 17 d'abril. En aquell moment, l'executiu ja va enviar 670,9 milions d'euros per a 919.000 autònoms, que van rebre la primera transferència del subsidi.

La mesura implica també l'exoneració de quotes de la Seguretat Social de forma temporal, tot i que el ministeri ha admès que hi haurà milers d'autònoms que hauran de pagar la quota a l'abril tot i rebre la prestació extraordinària per cessament d'activitat.

tracking