SEGRE

ESNOTICIA

El 97% de les empreses de Lleida veu “insuficients” les mesures anticrisi

I al 80% els falta liquiditat, segons una enquesta de la Cambra de Comerç de Lleida

El coronavirus ha buidat l’Eix Comercial, amb els comerços tancats i els consumidors confinats.

El coronavirus ha buidat l’Eix Comercial, amb els comerços tancats i els consumidors confinats.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de Lleida consideren de manera pràcticament unànime que les mesures impulsades des de les administracions públiques per combatre els efectes econòmics derivats de la crisi del coronavirus són “insuficients”. Així es desprèn d’una enquesta publicada ahir per la Cambra de Comerç lleidatana, que xifra en un 97,5% les companyies de la demarcació que aposten per intensificar el pla de xoc públic contra el coronavirus.

A més, vuit de cada deu afirmen que les restriccions derivades de l’estat d’alarma els han afectat negativament. Principalment, segons la Cambra de Comerç, els empresaris han experimentat una “reducció dràstica de les vendes” i afronten “problemes de liquiditat per fer front al temps en què es mantingui l’estat d’alarma”.

D’altra banda, el 30% de les empreses enquestades van manifestar que la seua activitat econòmica permet el teletreball, i set de cada deu coneixen les eines tecnològiques que ho fan possible. Una proporció similar va manifestar que optaran a algun dels ajuts impulsats per la Generalitat i pel Govern central. Sis de cada deu van reconèixer haver aplicat un expedient de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) en el seu negoci. A més, la incertesa en la qual ha sumit el coronavirus el model socioeconòmic impedeix que moltes empreses de la demarcació puguin planificar el seu futur més immediat. Així es desprèn igualment de l’enquesta de la Cambra de Comerç, que revela que el 37,6% no ha dut a terme una planificació de la previsió d’ingressos per als pròxims sis mesos davant dels dubtes sobre com es desenvoluparà la desescalada i la possibilitat de rebrots.

Només el 10,3 per cent dels enquestats indica que han dissenyat nous productes i serveis per atendre les necessitats dels consumidors en temps de confinament.

D’altra banda, la majoria han introduït la venda a través d’internet i han establert serveis de repartiment i entrega a domicili.

“Els nous hàbits de consum no han generat oportunitats” El 90,8 per cent dels empresaris de Lleida que han participat de l’enquesta de la Cambra de Comerç considera que els nous hàbits de consum desenvolupats durant la pandèmia del coronavirus no han generat noves oportunitats de negoci per a ells.

tracking