SEGRE

ENERGIA AUTOMOCIÓ

Carburants per sota de l'euro en gasolineres de Lleida

Diferències de fins a 23,5 euros a l’omplir el dipòsit segons l’estació || L’OPEP inicia una pla de retallada de producció

Imatge d’una estació de servei al polígon El Segre de Lleida amb preus per sota de l’euro.

Imatge d’una estació de servei al polígon El Segre de Lleida amb preus per sota de l’euro.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda de les cotitzacions del petroli aquestes últimes setmanes per la caiguda de consum a nivell mundial provoca ja caigudes del preu del litre tant del gasoil com de la gasolina per sota d’un euro. Tant és així que a nombroses estacions de servei de Lleida ofereixen ja preus no vistos en anys.

Actualment, omplir un dipòsit mitjà de combustible d’un turisme dièsel (55 litres) pot provocar diferències de fins a 22,4 euros segons la gasolineara a la qual anem. Això és a causa que hi ha gasolineres que ofereixen el gasoil a 0,766 euros el litre mentre que d’altres ho fan a 1,175 euros/litre.

En el cas de la gasolina passa si fa no fa el mateix. La diferència entre la gasolinera més barata (0,846 euros/litre) i la més cara (1,275) provoca que la diferència pugui ser de fins a 23,5 euros si triem una o una altra estació de servei.

Per la seua part, l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), Rússia, Mèxic i altres països productors de cru van posar en marxa ahir una gegantina retallada de l’oferta de cru per elevar els petropreus, que s’han desplomat a l’abril fins a mínims històrics per la falta de demanda de l’or negre en temps del coronavirus.

tracking