SEGRE

El Govern espanyol dóna llum verda a nous avals de l'ICO a autònoms i pimes per 24.500 milions

El Govern espanyol dóna llum verda a nous avals de l'ICO a autònoms i pimes per 24.500 milions

El Govern espanyol dóna llum verda a nous avals de l'ICO a autònoms i pimes per 24.500 milionsEFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha comunicat que l'Executiu ha donat llum verda a una tercera línia d’avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a autònoms i pimes, amb un primer tram dotat amb 24.500 milions d’euros "amb la previsió de poder arribar" a 100.000 milions.

L’objectiu d’aquesta nova línia d’avals és la de "dotar de liquiditat" a les petites i mitjanes empreses i als autònoms davant de la crisi per la pandèmia, ha comunicat la ministra d’Hisenda en conferència de premsa.

El primer dels trams, que s’aprovarà dimarts vinent en el Consell de Ministres, comptarà amb l’esmentada dotació de 24.500 milions, dels quals 10.000 milions aniran destinats als autònoms i pimes i uns altres 10.000 milions per a la resta d’empreses.

De la quantitat esmentada (24.500 milions), 4.000 milions serviran per avalar els pagarés incorporats al mercat de renda fixa de l’Associació de Mitjancers d’actius financers i al mercat alternatiu de renda fixa.

Uns altres 400 milions, ha afegit la ministra, es reservaran per a Cersa, l’empresa de refiançament o cobertura parcial del risc assumit per les petites i mitjanes empreses que precisen de garanties addicionals.

Montero ha recordat aquest diumenge en conferència de premsa que fins la data s’han aprovat dos trams de línia d’avals ICO de 20.000 milions cada un, dels que 30.000 milions s’han reservat per a pimes i autònoms.

Les línies d’avals "han servit" per tancar 265.841 operacions, ha detallat Montero, de les quals el 98 % han estat per a les pimes i els autònoms.

L’Estat, ha dit, ha avalat ja en total 26.816 milions i ha injectat 35.227 milions al conjunt d’aquestes empreses.

tracking