SEGRE

Endesa impulsa els seus guanys fins els 844 milions al març i accelerarà inversions davant del Covid-19

La companyia ja ha posat en marxa de nou tots els treballs de construcció de parcs renovables

Un trabajador en el centro de control de Endesa en Lleida.

Endesa desdobla el centre de control de les 41 centrals hidràuliques de Lleida per garantir la producció d'energiaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa va obtenir un benefici net de 844 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, la qual cosa representa un increment del 132,5% davant el mateix període de l’exercici anterior, impulsat per la bona marxa del negoci liberalitzat i extraordinaris, va informar la companyia. En concret, els resultats de l’empresa recullen l’impacte de l’entrada en vigor del nou conveni col·lectiu i el registre de determinades provisions per reestructuració de plantilla, que han generat un impacte positiu de 267 milions d’euros en el resultat net.

Excloent aquests efectes extraordinaris, el benefici net de l’energètica entre els mesos de gener i març va registrar un augment del 59%.

El resultat brut d’explotació (Ebitda) de la companyia a tancament de març es va situar en els 1.476 milions d’euros, amb un creixement del 59% davant fa un any, degut, en gran part, a l’impacte de l’aplicació de les noves mesures previstes al conveni col·lectiu aprovat el mes de gener passat, que ha suposat un retorn d’una provisió de 515 milions d’euros.

D’altra banda, el grup ha realitzat una provisió de 159 milions d’euros per a plans de reestructuració de plantilla. L’impacte d’aquests dos aspectes ha estat de 356 milions d’euros.

Descomptant aquests efectes extraordinaris, l’Ebitda va créixer un 21% per la bona evolució del negoci liberalitzat i per l’estabilitat del negoci regulat.

Els ingressos de l’elèctrica en el període de gener a març van assolir els 5.069 milions d’euros, un 0,3% menys als obtinguts en el primer trimestre de 2019.

AFRONTAR L’IMPACTE DEL COVID-19

El conseller delegat d’Endesa, José Bogas, va destacar que aquests "bons resultats" del primer trimestre serviran al grup "per afrontar amb garanties l’impacte del Covid-19 durant el segon trimestre".

"La companyia ja ha posat en marxa de nou tots els treballs de construcció de parcs renovables, i som plenament compromesos amb les inversions previstes en el nostre pla estratègic. Estem estudiant, fins i tot la possibilitat d’accelerar aquest pla, especialment en plantes eòliques i solars, per poder ajudar la reactivació de l’economia amb la creació d’ocupació i la generació de riquesa", va afegir.

tracking