SEGRE

Les empleades de la llar i treballadors temporals ja poden sol·licitar el subsidi extraordinari

Les sol·licituds que siguin aprovades seran cobrades el dia 10 de cada mes

Les empleades de la llar i treballadors temporals ja poden sol·licitar el subsidi extraordinari

Les empleades de la llar i treballadors temporals ja poden sol·licitar el subsidi extraordinari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia 1 d’abril, el Consell de Ministres va aprovar una ajuda extraordinària destinada a les empleades de llar i als treballadors temporals que no tinguessin dret a cap prestació d’atur. La condició perquè pogués ser sol·licitada era que aquests sectors es quedessin a l’atur o la seua jornada laboral es veiés perjudicada per la crisi del coronavirus. Aquest dilluns, 4 de maig, el Butlletí Oficial de l’Estat conclou els detalls d’aquest subsidi, el qual s’haurà de sol·licitar a través del Servei Públic d’Ocupació Estatal, SEPE.

Les empleades de llar que podran començar a tramitar aquesta sol·licitud seran aquelles que estiguessin donades d’alta en la Seguretat Social abans de l’Estat d’Alarma i hagin estat acomiadades o se’ls hagi reduït la jornada laboral a causa de la crisi sanitària del coronavirus. La quantitat fixada d’és la que es va determinar en el seu moment, el 70% de la seua base reguladora i serà percebuda mentre aquesta mesura vigeixi. Les empleades de llar que hagin experimentat una reducció de la seua jornada cobraran de forma porpocional per les hores que hagin deixat de treballar.

Segons un estudi realitzat pel portal d’ocupació Jobatus, aquesta ajuda no podran sol·licitar-la els treballadors al que se’ls hagi aplicat el permís retribuït recuperable ni tampoc aquells que estiguin percebent alguna ajuda per incapacitat temporal.

Les sol·licituds que siguin aprovades seran cobrades el dia 10 de cada mes i rebran el subsidi des del primer dia en el que el seu contracte va ser reduït o cessat per complet. Qualsevol empleada que de forma paral·lela estigui realitzant una altra activitat laboral podrà sol·licitar-la, sempre que el sou percebut no assoleixi el Salari Mínim Interprofesional, 950 euros.

Els treballadors temporals que tindran dret a sol·licitar aquesta ajuda seran aquells que no hagin generat cap prestació i el seu contracte laboral hagi finalitzat durant l’Estat d’Alarma sent el mateix d’almenys dos mesos. Aquest subsidi no es podrà rebre si s’està percebent alguna renda mínima per part d’alguna Administració Pública i la quantitat serà de 440 euros.

tracking