SEGRE

MicroBank, el banc social de CaixaBank, supera els 99.000 préstecs el 2019

Amb una inversió total de 725 milions d’euros

MicroBank, el banc social de CaixaBank, supera els 99.000 préstecs el 2019

MicroBank, el banc social de CaixaBank, supera els 99.000 préstecs el 2019CaixaBank

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MicroBank, el banc social participat íntegrament per CaixaBank, va superar el 2019 els 99.000 préstecs concedits a famílies, microempreses, emprenedors i empreses socials, fins a assolir un import de 724,8 milions d'euros. La major part d'aquesta inversió, el 85%, es van destinar a microcrèdits per cobrir necessitats puntuals de persones i famílies i per finançar projectes d'obertura o ampliació de negocis, mentre que el 15% restant va contribuir a fer realitat les iniciatives d'entitats i empreses que tenen un impacte positiu en la societat, segons ha explicat l'entitat.

A Catalunya, MicroBank va finançar l'any passat 32.734 projectes per un import total de 232,5 milions d'euros, dels quals 125,7 milions es van destinar a préstecs personals i familiars, 97,3 milions es van concedir a emprenedors i microempreses i 9,5 milions a altres finances amb impacte social.

En conjunt, l'entitat va finançar el passat exercici necessitats personals i familiars que van suposar la formalització de 79.789 préstecs de petit import, per una quantitat total de 412,7 milions d'euros. Aquests microcrèdits estan dirigits a persones amb ingressos limitats.

Per la seva banda, es van concedir 203,6 milions d'euros en 16.812 microcrèdits per a emprenedors i microempreses que han començat o ampliat la seva activitat. D'aquesta manera, MicroBank reafirma la seva aposta per facilitar l'accés al finançament a

persones i petites empreses que posen en marxa iniciatives d'autoocupació, impulsen projectes de l'economia productiva i contribueixen a crear llocs de treball.

Segona ha informat l'entitat, durant l'exercici 2019 ha pres força la nova línia del banc centrada en altres finances amb impacte social i creada davant la creixent consciència i sensibilitat cap a aquest tipus d'iniciatives. "Aquesta nova línia està dissenyada per finançar projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut, que generin un impacte positiu en la societat", explica MicroBank. Amb aquests préstecs, va contribuir amb 108,5 milions d'euros a dur a terme 2.727 projectes durant l'any passat. Les finances amb impacte social, de recent creació, ja suposen el 15% del capital concedit pel banc.

tracking