SEGRE

Ingressat per Covid-19 un empleat d'Avidel de Lleida i faran el test als seus companys

CCOO denuncia que l’escorxador incompleix les mesures de seguretat i l’empresa ho nega

L’escorxador Avidel, a Alcoletge, del Grup Vall Companys.

L’escorxador Avidel, a Alcoletge, del Grup Vall Companys.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un empleat de l’escorxador d’aus Avidel de Lleida està ingressat per coronavirus, segons van assegurar ahir a SEGRE fonts sindicals. El contagiat, d’uns cinquanta anys i que està destinat a l’àrea de penjada de pollastres, fa una setmana que no va al seu lloc de treball. Després d’aquest positiu, el primer confirmat a les instal· lacions malgrat que hi ha més empleats de baixa, l’empresa ha optat per sotmetre a la prova de detecció del virus els vuit treballadors que estan en contacte directe amb l’infectat. Avui mateix se sotmetran al test, segons van afirmar fonts solvents.

Comissions Obreres ha presentat una denúncia davant de la Inspecció de Treball en què acusa l’escorxador, propietat de Vall Companys, de no desinfectar correctament les instal·lacions i de no dotar d’equips de protecció “adequats” la plantilla. Així mateix, el sindicat afirma que no es guarda la distància de dos metres de seguretat “ni a l’espai de treball, ni en menjadors, ni en vestidors”. “Els treballadors estan veient greument perjudicats els drets laborals i de salut”, manifesta el sindicat CCOO. En canvi, fonts properes a l’empresa van assegurar a aquest diari que es pren la temperatura a tots els treballadors a l’entrar a l’escorxador i que se’ls proporciona “tot l’equip de seguretat, amb màscares de filtre P100, que són les que més protegeixen”. Així mateix, van afirmar que “s’ha intensificat la desinfecció” i que “l’espai als menjadors està limitat per garantir les distàncies”. També van subratllar que es tracta d’un cas positiu en una empresa en què treballen sis-centes persones.

Vint-i-cinc malalts a Fribin

D’altra banda, vint-i-cinc empleats de l’escorxador Fribin de Binèfar han donat positiu per Covid als tests PCR, segons va publicar ahir l’Heraldo de Aragón. Es tracta del 3,8 per cent de la plantilla.

 
tracking