SEGRE

Mercadona obrirà de 9.00 a 20.00 des de dilluns i vendrà mascaretes

Un supermercat Mercadona a Lleida.

Un supermercat Mercadona a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena valenciana Mercadona ha anunciat que obrirà de 9.00 a 20.00 hores des del dilluns 11 de maig i que des del dijous 14 començarà a incorporar al seu assortiment, sota la marca Deliplus, mascaretes higièniques no reutilitzables en pack de 10 unitats a un preu de venda de sis euros el paquet, amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat actual dels clients.

Així ho ha anunciat la companyia en un comunicat en el qual informa de l’actualització de les mesures adoptades als seus establiments els dies 16, 19, 23, 26 de març i 3 d’abril, que es complementen amb les addicionals que entraran en vigor l’11 i 14 de maig davant de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

No obstant això, atesa l’excepcionalitat de la situació, l’horari "s’anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, de dur-se a terme, seran comunicades en cada moment."

Mercadona, amb l’objectiu de protegir la salut i seguretat dels seus clients i treballadors, a més d’assegurar el proveïment de les botigues, recorda que s’informarà els clients de les recomanacions generals per acudir a realitzar l’acte de compra, tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials.

Entre les recomanacions adoptades des de l’inici de la crisi sanitària estan acudir només una persona (no en família, o amb nens o grups); no acudir a realitzar la compra persones que formin part dels grups de risc com ancians o persones amb malalties cròniques, i tindran preferència per a l’accés a les botigues la gent gran, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades i els acompanyants necessaris.

A més dels col·lectius anteriors, també ha inclòs entre les seues mesures en aquest temps la preferència d’accés del personal sanitari, forces de seguretat, bombers i personal d’atenció social, degudament acreditats. La cadena recomana espaiar la compra al llarg del dia i no a l’hora d’obertura de l’establiment i fer-la "amb agilitat i rapidesa".

Així mateix, aconsella no emmagatzemar innecessàriament productes perquè el subministrament dels de primera necessitat està "més que garantit"; recomana pagar preferentment amb targeta i evitar l’ús de diners en efectiu i demana que es respecti el compliment de les recomanacions de distància mínima senyalitzada o l’aforament màxim, que ordenarà el responsable de l’establiment o el de l’agent de seguretat privada designat.

D’aquesta forma, cada establiment tindrà concretat l’aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d’un metre entre qualsevol persona. Així mateix, comptarà amb l’aforament màxim permès, complint la normativa de manera que no es permetrà l’accés una vegada complet, mentre no abandonin l’establiment altres clients.

En la via pública d’accés a cada supermercat estarà marcada una distància mínima d’un metre per a les persones que esperin el seu torn d’entrada a les portes dels supermercats, que s’haurà de respectar per poder accedir al mateix. A l’interior del local es garantirà la separació mínima d’un metre entre clients amb recomanacions del personal de l’establiment, amb el suport de cartells reforçant aquestes mesures, i també estaran marcats els límits d’un metre al terra de la secció de Peixateria i les línies de caixes.

tracking