SEGRE

L'IPC a Lleida cau més d'un punt i se situa en el -1% a l'abril

La declaració de l’estat d’alarma ha provocat una situació "inèdita" en la inflació, segons l’INE

L'Eix Comercial de Lleida aquest dimecres.

L'IPC a Lleida cau més d'un punt i se situa en el -1% a l'abrilMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a la província de Lleida es va mantenir l’abril en relació amb el mes anterior i va retallar un 1,1% la seua taxa interanual, fins el -1%, segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística.

En el conjunt de Catalunya, els preus van caure set décimes l’abril respecte al mateix mes de l’any anterior, mentre que la variacions respecte a març va ser del 0,3%.

A tot l’Estat espanyol, l’IPC va pujar un 0,3% l’abril en relació amb el mes anterior i va retallar set dècimes la seua taxa interanual, fins el -0,7%, el que va portar a aquest indicador a entrar en taxes negatives per primera vegada des de l'agost del 2016 i a la seua menor taxa des de juny d’aquell mateix any, segons l’INE.

Amb aquesta caiguda de set dècimes, l’IPC interanual encadena tres mesos de retrocessos. L’organisme estadístic ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l’IPC a l’abaratiment dels carburants i combustibles i de l’electricitat i el gasoil per a calefacció.

L’INE ha explicat que la declaració de l’estat d’alarma ha provocat una situació "inèdita" a la producció de l’IPC del mes d’abril, ja que és la primera vegada que una part considerable dels béns i serveis de consum no estan disponibles per a la seua adquisició o només ho estan a través del web. A això cal afegir que la recollida dels preus s’ha hagut de realitzar íntegrament per mètodes telemàtics. Així, per al càlcul de l’IPC del mes d’abril s’han hagut d’estimar el 30% dels preus.

tracking