SEGRE

L'OCU no detecta rastres de coronavirus en envasos d'aliments del supermercat

No obstant això, l’organització de consumidors recomana continuar mantenint mesures de precaució als establiments

Cues per entrar en un supermercat al barri de Noguerola de Lleida, ahir.

Cues per entrar en un supermercat al barri de Noguerola de Lleida, ahir.I.CHIVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’OCU no ha detectat rastres de coronavirus als envasos d’aliments i productes de drogueria adquirits durant l’última setmana d’abril a vuit cadenes (Alcampo, Carrefour, Condis, Dia, Eroski, Mercadona i Supercor) de Madrid, Barcelona, Vitòria i la Corunya. En concret, l’organització de consumidors ha analitzat la presència de coronavirus sobre la superfície de 66 aliments i productes de drogueria de gran consum: farines, rajoles de xocolata, bosses de patates fregides, barres de pa, llaunes de cervesa, pomes granel, paper higiènic, iogurts, amanides envasades, truites precuinades, paquets de carn i salmó fumat.

Els resultats, obtinguts mitjançant proves genètiques PCR a partir de mostres recollides de la superfície dels productes seleccionats, revelen l’absència total de restes de coronavirus.

Segons OCU, és molt probable que les mesures d’higiene promogudes pels mateixos supermercats, com la neteja periòdica de les superfícies i l’ús de guants i màscares hagin ajudat a reduir aquest risc.

No obstant això, l’organització de consumidors recomana continuar mantenint mesures de precaució als supermercats, començant per mantenir la distància amb altres usuaris, utilitzar guants i mascareta, i evitar tocar-se la cara.

tracking