SEGRE

Un terç dels afectats pels ERTO continuen sense cobrar

A Catalunya, el Govern estima que són 244.000, però Díaz diu que sols n’hi ha 300.000 a Espanya

Una vista de l'avinguda Doctor Fleming de Lleida amb els comerços tancats.

Les dones presenten més ansietat social que els homes davant la pandèmica, segons la UdLItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un de cada tres afectats per expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) a Catalunya encara no ha cobrat la prestació que els correspon. És el que manifesta la Generalitat, que estima que, del total de 712.990 treballadors catalans que s’han vist involucrats en aquest tipus de processos, encara n’hi ha uns 244.000 que no han cobrat. Tanmateix, aquestes xifres contrasten amb les que ahir mateix va reconèixer la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz. La també dirigent d’Unides Podem va afirmar al Congrés que només queden per reconèixer 300.000 prestacions d’atur de treballadors inclosos en ERTO pendents des de l’abril.

“La setmana passada vam pagar. Ens quedaven 300.000 persones per reconèixer, s’estan reconeixent aquests dies i en queden molt pocs ja. Aquesta setmana estaran reconeguts els 300.000 que ens han quedat de finals d’abril”, va assegurar. Així mateix, va destacar que, a Espanya, els ERTO només afecten 3,3 milions de treballadors, davant dels 10 milions d’Alemanya o els gairebé 12 milions de França.

Lleida no és aliena a aquest bloqueig en els pagaments i, segons van explicar ahir a SEGRE fonts sindicals, s’estan donant alguns casos en els quals, dins d’una mateixa empresa en ERTO, hi ha treballadors que ja han cobrat i altres que encara no han rebut la prestació que els correspon.

I és que únicament a la demarcació de Lleida, segons l’últim balanç de la conselleria de Treball, hi ha 30.198 persones immerses en un ERTO. Des de l’inici de la pandèmia, se n’han presentat 5.334 a la província. En el conjunt de Catalunya, la xifra ascendeix a 96.861.

tracking