SEGRE

LABORAL ESTUDI

El 75% de teletreballadors de Lleida volen seguir a casa

Prefereixen no tornar a l'ocupació presencial passada la pandèmia || Tres de cada 4 hi dediquen les mateixes hores o fins i tot més

Una persona treballant des de casa a causa de la pandèmia de coronavirus, en una imatge d’arxiu.

Una persona treballant des de casa a causa de la pandèmia de coronavirus, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 75% dels lleidatans que estan treballant a distància pel coronavirus prefereixen continuar fent-ho i no tornar a la modalitat d’ocupació presencial quan s’acabi la pandèmia, segons una enquesta de l’empresa Òptima, especialitzada en gestió de talent. I això que abans del confinament, únicament el 14% dels 500 participants a l’enquesta teletreballava. No obstant, el 34 per cent considera que l’empresa no li  permetrà continuar teletreballant quan s’aixequin les restriccions de l’estat d’alarma. Un altre 34% augura just el contrari. Però dels enquadrats en aquest últim grup, més de la meitat ostenten un lloc de comandament en la seua empresa.

Amb tot, el 65% dels teletreballadors lleidatans creu que ha millorat la seua productivitat, tant en qualitat del treball com en quantitat. Només el 3 per cent indica que el seu rendiment és més baix que abans. I és que moltes de les persones que treballen des de casa tenen persones dependents al seu domicili i això influeix en el nivell d’atenció que poden prestar a les tasques. Per altra banda, tres de cada quatre admeten que ara dediquen les mateixes o fins i tot més hores a la seua ocupació i el 26% reconeix que els seus superiors els vigilen menys. Per contra, quatre de cada cinc lleidatans que treballen a distància diuen que, amb aquesta modalitat d’ocupació, ha millorat la seua comunicació amb els col·laboradors i la resta de l’equip. D’altra banda, en el que hi ha unanimitat és en el fet que teletreballar durant tota la jornada laboral podria generar “inconvenients” en la comunicació amb els clients, especialment en el sector serveis.

tracking