SEGRE

El finançament ens suma impuls per afrontar el futur

La constructora Ribalta i Fills encara la situació creada pel Covid-19 apostant per implicar tot l’equip, més equipament i formació

L'Ajuntament de Bassella, un dels projectes executats per Ribalta i Fills.

El finançament ens suma impuls per afrontar el futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els efectes del Covid -19 sobre l’economia de Ponent són innegables. No obstant, diverses empreses del territori els planten cara impulsant diferents estratègies per pal·liar els efectes i reactivar l’activitat. Una d’aquestes és Ribalta i Fills.

Presentem la vostra empresa.Què és Ribalta i Fills?

Es tracta d’una empresa constructora amb seu social a Oliana, constituïda el 1967 pel Sr. Ramon Ribalta i la Sra. Natàlia Sentoll, tot i que el 1989 va passar a l’estructura corporativa actual. Som una empresa especialitzada en edificació, obra civil, tant en l’àmbit privat com públic, gestió de residus, transport, maquinària, fabricació i comercialització de formigó i àrids. Actualment disposem de centres de treball, a més d’Oliana, a Guissona i la Seu d’Urgell, amb plantes de formigó a Oliana, Guissona, Solsona, Artesa de Segre, la Seu d’Urgell i Bellver de Cerdanya.

L’equip de Ribalta i Fills S.A. el formem 80 persones i està dirigit pel Sr. Josep Maria Ribalta, i queda l’àrea de formigó i operacions sota la responsabilitat del Sr. Víctor Ribalta, i l’oficina tècnica, en el Sr. Robert Ribalta. Com a empresa familiar estem compromesos amb el territori, amb uns ferms valors, tenint com a puntals l’equip, la qualitat i l’atenció personalitzada i directa dels nostres clients.

El vostre mercat és preferentment nacional o també internacional?

El nostre mercat natural és l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Noguera, la Segarra i el Solsonès, si bé executem actualment projectes arreu de Catalunya i sud de França.

Què us diferencia de la competència?

Tenim dos trets diferenciadors: la professionalització dels equips i la dotació d’un servei integral als clients. Ribalta i Fills S.A. aporta valor des de la redacció del projecte fins a l’entrega, incorporant solucions tècniques innovadores amb un tracte diferencial i molt proper. La nostra firma disposa d’un equip altament qualificat, amb llarga experiència en cada una de les àrees i amb una total implicació en cada un dels projectes encarregats.

Com ha evolucionat el vostre sector?

El sector de la construcció i els seus derivats han patit una forta crisi des de l’any 2008. Tot i que s’ha produït certa recuperació, principalment a partir de l’últim trimestre del 2015, ha obligat tot el sector a adaptar-se a les noves condicions de mercat. L’esforç en la digitalització, la incorporació de noves tecnologies i la formació han contribuït de manera essencial a la millora en competitivitat de Ribalta i Fills S.A. i en general de tot el sector.

Com afronteu la situació causada pel Covid-19?

El Covid-19 ens ha afectat d’una manera molt directa, com tot el teixit empresarial d’aquí i d’arreu del món. Com a mesura preventiva vam presentar el passat 24 de març un ERTO per força major. Aquesta aturada, i en col·laboració amb el Servei de Prevenció de Riscos i Vigilància de la Salut, ens ha permès adaptar tots els nostres departaments i centres de treball a la realitat Covid. La dotació d’equipament i la formació han permès assolir un entorn amb les màximes garanties de seguretat i salut possibles. Gràcies a l’esforç de tothom i especialment de tot l’equip de Ribalta i Fills S.A., el passat 27 d’abril vam començar de nou operacions, incorporant de manera esglaonada equips fins al dia 11 de maig, amb pràcticament el 100% de l’equip operatiu. Tres factors han sigut clau amb aquesta nova realitat: implicació de tot l’equip, formació i previsió en dotació d’equipament.

D’altra banda, a més de mesures estrictament operatives, se n’ha pres d’altres per a possibles contingències a nivell financer. Davant de l’actual realitat, i per l’impacte directe en el compte d’explotació, és difícil poder establir o preveure escenaris fiables tant a curt com a mitjà termini.

En aquest àmbit ha sigut clau el pool bancari actual de Ribalta i Fills S.A., i especialment l’entitat BBVA. Des del primer moment de la crisi sanitària, van contactar amb nosaltres, aportant solucions el més adaptades possibles als diferents escenaris plantejats. En aquest sentit, ens han transmès tranquil·litat per poder afrontar el futur amb les màximes garanties.

De quina manera el Covid ha afectat els vostres projectes?

Fins a data d’avui han patit el retard dels dies d’aturada, però en cap cas cancel·lació. Des del passat dia 27 d’abril, s’han organitzat totes les operacions de la companyia per poder, i sempre pensant en els nostres clients, reduir les demores patides i poder complir amb els nostres compromisos.

tracking