SEGRE

Les exportacions lleidatanes creixen un 1% al març tot i la crisi del coronavirus

Se situen en els 142,8 milions d'euros, segons el Ministeri

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de la duana lleidatana, Edullesa.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de la duana lleidatana, Edullesa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions de la demarcació de Lleida durant el mes de març es van situar en els 142,8 milions d'euros, un 1% més respecte al mateix mes de l'any anterior, sent la demarcació catalana que més han crescut de les dues que han tancat aquest període en xifres positives tot i l'impacte de la crisi sanitària del coronavirus. Pel que fa al volum de vendes a l'estranger d'aquest primer trimestre de 2020, aquestes han assolit una xifra de 436,2 milions, un 7,5% més que el mateix període de fa un any. El sector que més exporta a les terres de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran és el de l'alimentació, les begudes i el tabac, que al març ho ha fet per un valor de 86,2 milions d'euros, un 11,6% més que el mateix mes de l'any passat.

Segons les dades de l'Informe Mensual de Comerç Exterior que publica aquest dimarts el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, el sector de l'alimentació, les begudes i el tabac va exportar durant el primer trimestre de 2020 un 10,6% més respecte al mateix període de fa un any, amb un valor total de 248,7 milions d'euros.

Pel que fa a les importacions fetes a la demarcació, aquestes es van situar en 294,7 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any i van créixer un 20,1% respecte fa un any, fet que situa el saldo entre les exportacions i les importacions d'aquest primer trimestre en 141,5 milions, un 11,8% menys que l'any anterior.

Per sectors, el de l'alimentació, les begudes i el tabac ha representat el 57,0% del total de les exportacions de tota la demarcació durant el primer trimestre i l'ha seguit, amb un 10,3%, el dels béns d'equip. En tots dos casos, la tendència ha estat positiva respecte al mateix període de fa un any, ja que en alimentació s'ha crescut un 10,6% i en béns d'equip un 16,9%.

tracking