SEGRE

BALANÇA COMERCIAL

Les exportacions lleidatanes creixen un 1% al març malgrat el Covid-19

Les vendes a l'exterior en el primer trimestre augmenten en un 7,5%, fins als 436,2 milions || El comerç exterior estatal registra la pitjor caiguda des del 2009

Bona part de les exportacions de Lleida a països tercers passen per Edullesa.

Bona part de les exportacions de Lleida a països tercers passen per Edullesa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions de la província de Lleida durant el mes de març s’han situat en els 142,8 milions d’euros, que suposa un augment d’un 1 per cent més respecte al mateix mes de l’any anterior, la demarcació catalana que més han crescut en aquest període en xifres positives malgrat l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus, segons les dades de l’Informe Mensual de Comerç Exterior que va publicar ahir el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Quant al volum de vendes a l’estranger d’aquest primer trimestre del 2020, aquestes han assolit una xifra de 436,2 milions, un 7,5% més que el mateix període de fa un any.

El sector que més exporta Lleida és el de l’alimentació, les begudes i el tabac, que al març ho ha fet per un valor de 86,2 milions d’euros, un 11, 6% més que el mateix mes de l’any passat.

Durant el primer trimestre d’aquest any, el sector de l’alimentació, les begudes i el tabac ha exportat un 10,6% més respecte al mateix període de fa un any, amb un valor total de 248,7 milions d’euros.

Quant a les importacions, aquestes s’han situat en 294,7 milions d’euros durant els tres primers mesos de l’any i crescut un 20,1% respecte de fa un any, cosa que situa el saldo entre les exportacions i les importacions d’aquest primer trimestre en 141,5 milions, un 11,8% menys que el 2019.

En el conjunt de Catalunya, les exportacions s’han situat al març en un total de 5.570,4 milions d’euros, la qual cosa representa un 13,2 per cent menys respecte al mateix mes del 2019, mentre que en comparació amb el febrer han decrescut un 6,7 per cent.

En els tres primers mesos de l’any, les exportacions han caigut un 3,1%, assolint els 17.415,8 milions d’euros, mentre que les importacions acumulades totalitzen 21.281,6 milions d’euros i cauen un 9,8% interanual.

Per la seua part, les exportacions espanyoles han baixat un 3% en el primer trimestre, el descens més gran per a aquest període des del 2009, llastades per l’impacte del Covid-19 que ha fet que només al març les vendes d’Espanya a l’exterior s’hagin desplomat un 14,5%.

tracking