SEGRE

ECONOMIA INICIATIVES

Una multinacional invertirà 4 milions en una planta als terrenys de l'antiga Agudana

Serà la primera empresa a implantar-se a l'espai de la càrnia de Cervera, tancada fa deu anys || Construirà una fàbrica de 8.000 metres quadrats i crearà entre 20 i 25 llocs de treball

Els terrenys de l’antiga càrnia de Cervera on s’establirà l’empresa gallega.

Els terrenys de l’antiga càrnia de Cervera on s’establirà l’empresa gallega.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional Cortizo, dedicada a la fabricació de sistemes de perfileria d’alumini i de PVC per a l’arquitectura i la construcció, serà la primera empresa a establir-se als terrenys de l’antiga càrnia L’Agudana de Cervera just quan es compleixen deu anys del seu tancament. Fa un any va adquirir 1,2 hectàrees, que són una tercera part dels terrenys de l’antiga càrnia. I recentment ha entregat el projecte constructiu a la Paeria i també ha iniciat els treballs topogràfics a la finca.

La firma gallega invertirà 4 milions d’euros en la nova planta amb una superfície de 8.000 metres quadrats que generarà entre 20 i 25 nous llocs de treball.

El projecte de la nova planta preveu dedicar-la a magatzem de perfileria d’alumini i PVC

La nova planta estarà dedicada a magatzem de perfileria d’alumini i PVC. Inclourà magatzems intel·ligents per a perfils i accessoris, planta de lacat vertical d’última generació destinada al tractament superficial dels perfils, línies d’encadellat de ruptura de pont tèrmic, showroom i àrea d’oficines.

Segons fonts de l’empresa estan organitzant la producció a les diferents fàbriques del territori per iniciar el pla d’obres a executar a Cervera.

Cortizo està instal·lada a la capital de la Segarra des del 2009 al polígon industrial de Cervera per la ubicació estratègica, a una hora i mitja de qualsevol punt de Catalunya i comunicada amb França. Aquest centre, que ocupa 25 treballadors, compta amb una planta de lacat amb una capacitat productiva de 200 tones d’alumini lacat al mes.

Un magatzem d’estoc blanc, un magatzem d’anoditzat i un magatzem d’estoc en cru completen unes instal·lacions de més de 5.000 metres quadrats, que també disposen d’una línia d’acoblament de ruptura de pont tèrmic amb control informàtic de resistència i tracció. El grup Cortizo té presència en seixanta països i una facturació anual de més de 600 milions d’euros amb una plantilla de 3.205 treballadors.

Segons l’alcalde de Cervera, Ramon Augé, el projecte és molt important per al municipi després d’un any “difícil” arran de l’incendi d’Iberspa, que va deixar la planta aturada durant uns mesos. Segons l’alcalde, l’activació d’aquesta zona deixa oberta la porta a altres empreses als mateixos terrenys, que tenen una superfície total de 3,5 hectàrees.

Per a Augé, que Cervera recuperi els seus llocs de treball és un repte important, ja que en l’actualitat gairebé el quaranta per cent dels veïns s’han de desplaçar a treballar diàriament a altres poblacions com Guissona, Tàrrega o Igualada.

El tancament de L’Agudana va colpejar amb força l’ocupació local L’Agudana va arribar a ocupar més de 300 treballadors a la seua planta de Cervera. Després de l’etapa de Lear, L’Agudana va ser l’empresa local amb més nombre de treballadors i el tancament va assestar un dur cop a l’ocupació local. El 2007 un incendi va deixar tocada la factoria, que va tancar portes 3 anys més tard. Els terrenys quedaven en mans de la Generalitat i l’abandó va provocar saquejos que van deixar les instal·lacions inservibles. Fa 3 anys es va optar per demolir el complex i posar-lo a la venda.

tracking