SEGRE

Malgrat la incertesa, la reflexió i la consciènciade tots són clau per salvar el futur del comerç

Davant l’impacte de la Covid-19, el finançament ajuda a tirar endavant empreses com Antoni Figueras Tàrrega SL, dedicada a la venda de material a papereries, oficines i escoles de Catalunya, Aragó i Andorra

Les instal·lacions de la firma estan ubicades a Tàrrega.

Malgrat la incertesa, la reflexió i la consciència de tots són clau per salvar el futur del comerç

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Ponent, diferents negocis lluiten per aixecar el cap en un context econòmic desfavorable. Un d’ells és Antoni Figueras Tàrrega SL. Sobre l’estratègia en parla un dels seu responsables, Enric Figueras.

Presentem la vostra empresa. Què és Antoni Figueras Tàrrega SL?

La nostra empresa es dedica a la venda de material a papereria, oficines i escoles. Som una empresa familiar fundada fa un centenar d’anys. Ara som al capdavant la quarta generació. La nostra plantilla és de 24 treballadors.

El vostre mercat és preferentment nacional o també internacional?

Venem arreu de Catalunya, a l’Aragó i Andorra. Pertanyem a un grup de compres molt gran, Makro Paper, que té producte propi com ara Plus Office i Campus University. Això ens permet distribuir el nostre producte per tot arreu.

Al vostre parer, què us diferencia de la competència?

Precisament, el fet de disposar d’una marca pròpia, la qual cosa ens permet competir amb les grans superfícies. De fet, oferim un producte que s’equipara en qualitat al líder del mercat.

Un altre tret distintiu és la diversitat del nostre catàleg. A part de papereria, distribuïm articles de regal i joguines. Durant el confinament hem venut, a través del web, en exclusiva per als nostres clients professionals, productes com ara puzles, jocs de sobretaula, tèmperes i material relacionat amb les manualitats, articles dels quals se n’ha incrementat la demanda a causa del confinament. Podríem dir que això és el que ens ha salvat de la davallada total.

Com ha evolucionat el vostre sector?

El nostre, com els altres, ha patit una caiguda important per l’increment de vendes de les plataformes online. Sort de la nostra pròpia marca, que ens permet ser competitius pel que fa a qualitat/preu.

De quina manera us ha afectat la crisi per la Covid-19?

Amb el tancament d’escoles, papereries i botigues, la venda del material escolar ha caigut en picat. Tot i que a nosaltres ens ha salvat una mica la venda de manualitats, la facturació ha fet una davallada contundent. A part, el tema de les grans plataformes no s’ha controlat com en altres països, on només podien vendre articles de primera necessitat.

Quines són les perspectives ?

Tot i que ens anem mantenint, les perspectives no són gaire alegres.

Per exemple, en el nostre cas els venedors són professionals que, quan fan una visita, poden estar una hora ensenyant el catàleg, i no estem segurs si els clients podran rebre’ls. Hem de fer una prospecció per veure si serà factible o no. A més, el 30% de la facturació es fa entre el juny i el juliol, quan els col·legis encarreguen el material per al proper curs. Es pot aconsellar esperar l’agost, però no hi ha res clar. I si hi ha un rebrot de la pandèmia, això serà letal.

En aquesta situació, les entitats bancàries us han donat suport per tirar endavant? Com?

BBVA ha treballat per donar les ajudes sol·licitades. Segons la nostra experiència ens han facilitat els tràmits per sol·licitar una pòlissa de crèdit. El més important, a part de la rapidesa, és la transparència, que és el que et dóna confiança. D’altra banda, també s’ha de reconèixer que els ajuts de l’Estat són importants, a l’assumir les cotitzacions la Seguretat Social i nòmines. Malgrat la incertesa, treballem per trobar solucions a curt termini i continuar lluitant. Necessitem, però, la conscienciació de tots per mantenir el comerç de proximitat, valorar-ne el tracte personal i assessorament professional que ens dispensa.No volem imaginar-nos el futur sense comerç físic, que és el que dóna vida i personalitat a les nostres ciutats.

tracking