SEGRE

ESNOTICIA

El nombre de pensions a Lleida cau en 419 en un mes de pandèmia

L'any passat havia crescut en gairebé un centenar || La Seguretat Social ho atribueix a un augment de baixes pel Covid-19 i al tancament d'oficines que ha frenat altes

Més lleidatans, ahir a la tarda durant la franja horària en la qual poden sortir al carrer.

Més lleidatans, ahir a la tarda durant la franja horària en la qual poden sortir al carrer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social ha destinat aquest mes de maig 88,46 milions d’euros al pagament de les pensions contributives a la província de Lleida, una xifra que representa un descens de prop de 238.000 euros respecte a l’abril, cosa que representa el primer retrocés mensual de la sèrie històrica. En plena pandèmia, aquest descens mensual en la despesa es deu al fet que ha baixat el nombre de pensions respecte a l’abril, fins a situar-se en 99.337 prestacions contributives, 419 menys que el quart mes de l’any passat.

El ministeri atribueix el retrocés en la xifra de pensions vigents al menor nombre d’altes pel tancament d’oficines i a l’“increment de les baixes pels efectes del coronavirus”. El ministeri assenyala així que s’ha accentuat la tendència a la baixa en el nombre de pensions que ja es va registrar al març i que obeeix, segons la seua opinió, al menor nombre d’altes en el sistema a causa del tancament d’oficines i a la situació de confinament.

De fet, en les mateixes dates de l’any passat, a les comarques de Lleida s’havien registrat un total de 482 altes de noves pensions i 389 baixes per defuncions. És a dir, que el balanç oferia un increment net de 93 prestacions a la província, que contrasta amb el descens de 419 pensions contributives registrades ara a les comarques de Ponent.

L’import mitjà a Lleida se situa en 890,58 euros, 1,4 euros més que el mes anterior i representa un increment de 20,49 si la comparació es fa amb les mateixes dates de l’any passat. Per tipus de pensió, la mitjana assoleix els 1.012,07 euros en les de jubilació, se situa en els 957,71 en els casos d’incapacitat i es limita a 627,03 si es tracta de prestacions lligades a la viudetat.

Quant al conjunt de l’Estat, la nòmina de les pensions contributives va ascendir a 9.852,78 milions d’euros a 1 de maig, la qual cosa implica una caiguda mensual del 0,27 per cent, el primer retrocés de la sèrie. D’acord amb les dades del ministeri de Seguretat Social, el sistema comptava a dia 1 de maig amb un total de 9.754.137 pensions contributives, 38.508 menys que el mes anterior.

tracking