SEGRE

ESNOTICIA

Els carburants enfonsen la inflació del mes de maig

En comparació amb el 2019, cau un 1%

Conductors es proveeixen en una gasolinera del polígon industrial El Segre de Lleida, en una imatge d’arxiu.

Conductors es proveeixen en una gasolinera del polígon industrial El Segre de Lleida, en una imatge d’arxiu.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) avançat del mes de maig va continuar a la baixa a causa de la crisi del coronavirus i va retallar tres dècimes la seua taxa interanual, fins a caure un 1% en comparació amb l’any passat. D’aquesta forma, el nivell de preus va assolir la taxa negativa més alta des del maig del 2016, segons les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (IPC).

Els principals responsables d’aquesta baixada en els preus van ser els carburants, que el maig del 2019 es van encarir. I és que les desavinences entre els països productors de petroli i la caiguda mundial del consum per la pandèmia han enfonsat la cotització del petroli fins a nivells que no s’havien vist en anys. Per la seua part, els aliments frescos també es van abaratir un 0,4% en comparació amb el mes d’abril. Al contrari, el preu dels aliments envasats va escalar un 0,2%.

Amb tot, l’INE va puntualitzar que, encara que molts establiments hagin començat a reobrir les portes aquest mes, ho han fet amb limitacions d’aforament. Així les coses, la recollida dels preus s’ha hagut de realitzar íntegrament per mètodes telemàtics. Així mateix, part de la cistella de productes habituals en l’IPC continua sense estar disponible per a les llars, per la qual cosa l’INE, seguint les pautes d’Eurostat, ha hagut d’estimar el 18,6% dels preus.

tracking