SEGRE

Renault no retallarà la seua producció a Espanya, encara que reduirà els seus costos el 2.150 milions

La planta de Renault a Valladolid.

Renault no retallarà la seua producció a Espanya, encara que reduirà els seus costos el 2.150 milionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia automobilística Renault ha anunciat que el seu nou pla d’estalvi de costos no contempla la reducció de la seua producció a les seues fàbriques espanyoles (Valladolid, Palència i Sevilla) i tampoc el tancament de cap de les seues factories ubiques en territori nacional. Així ho han assenyalat el president de Renault, Jean-Dominique Senard, i la consellera delegada interina de la companyia, Clotilde Delbos, en una roda de premsa 'online' per presentar aquest nou pla amb què l’empresa pretén reduir els seus costos en 2.150 milions d’euros fins 2023.

L’objectiu d’aquest programa fins el 2023, que tindrà un cost d’uns 1.200 milions d’euros, és tornar la competitivitat a la companyia i garantir el seu desenvolupament a llarg termini en el marc de l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi.

A Espanya, la marca francesa compta amb quatre factories que fan servir unes 11.000 persones. Dos d’elles es dediquen a la producció vehicles, situades a Valladolid i Palència, una a motors, a Valladolid, mentre que la seua planta de Sevilla acobla caixes de canvis. Segons les últimes informacions, totes elles es mantindrien actives.

Així, Senard ha descartat que aquestes instal·lacions pateixin alguna retallada de la seua capacitat productiva, malgrat que la companyia té prevista una reorganització de la seua estructura industrial, de manera que per a 2024 la seua capacitat de producció mundial anual se situï en 3,3 milions de vehicles, en comparació amb els 4 milions de 2019, el que suposa una baixada de gairebé el 18%.

Per aconseguir aquests objectius, la companyia haurà de fer ajustaments de plantilla que afectaran gairebé 4.600 persones a França fins 2023, que se sumaran als prop de 10.000 llocs de treball que es retallaran a tot el món. Aquestes mesures es duran a terme a través de reconversió de llocs de treball, mobilitat interna i sortides voluntàries.

Renault anuncia el seu nou pla un dia després que Nissan anunciés el tancament del seu centre de producció de Barcelona, el qual afectarà uns 3.000 llocs de treball directes. Preguntat sobre aquest fet, Senard ha assegurat que no afectarà la producció del 'pick-up' Alaskan de la marca Renault que Nissan acoblava a la ciutat comtal, ja que ja es fabrica en l’actualitat en una planta ubicada al nord França.

SENSE TANCAMENTS DE FÀBRIQUES

Encara així, Renault pretén reorganitzar la seua producció sense que això suposi cap tancament de fàbriques. Per a això, paralitzarà tots els seus plans d’augment de capacitat productiva, com els previstos al Marroc i Romania, i estudiarà la seua realitat industrial a Rússia i realitzarà un estudi de la racionalització de la fabricació de caixes de velocitats a tot el món.

D’aquesta manera, Renault vendrà a Dongfeng Motor la participació que manté en l’'aliança d’empreses’ Dongfeng Renault Automotive Company a la Xina i posarà fi a la comercialització de vehicles sota la seua marca a la Xina.

Quant a França, la multinacional automobilística iniciarà un procés de consultes per a la creació des de les plantes de Douai i Maubeuge d’un centre d’excel·lència optimitzat per a vehicles comercials elèctrics i lleugers al nord de França.

També es planteja la reconversió de la instal·lació de Dieppe al final de la producció del model Alpine A110 i a Flins crearà un "ecosistema d’economia circular", que contempla la transferència d’activitats de Choisy-le-Roi.

Tot això en la setmana en què el president francès, Emmanuel Macron, va anunciar ajuts per valor de 8.000 milions d’euros als fabricants automobilístics gals, després que aquests es comprometessin a resituar la producció de "valor afegit" a França i a "consolidar i mantenir" tota la producció industrial actual en les plantes franceses.

L’anunci dels plans de Renault arriba dies després que el ministre d’Economia francès, Bruno Le Maire, lamentés la greu situació que viu la companyia automobilística a causa de la crisi del coronavirus i arribés a assegurar que "es juga la supervivència" i "pot desaparèixer".

tracking