SEGRE

“La resposta de l'equip humà d'ActelGrup ha estat extraordinària”

Teresa Teixiné, Directora de Qualitat, Sistemes d’Informació i Recursos Humans d’ActelGrup ens explica com ha afrontat l’empresa agroalimentària el repte de la Covid-19

El grup ha instal.lat mecanismes de separació per garantir la distancia i seguretat, assenyala Teresa Teixiné

El grup ha instal.lat mecanismes de separació per garantir la distancia i seguretat, assenyala Teresa Teixiné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19, les empreses de serveis essencials, com les agroalimentàries, s’han vist obligades a reforçar i ampliar les mesures de protecció i protocols per tal de seguir garantint la producció i la distribució d’aliments.

ActelGrup, empresa cooperativa del sector agroalimentari, especialitzada en la producció, distribució i comercialització d’aliments, ja aplicava mesures de protecció i protocols, de fet tal com explica Teresa Teixiné, Directora de Qualitat, Sistemes d’Informació i Recursos Humans de l’empresa, “A banda de la implantació des de el inici de les mesures higièniques, Actelgrup ha treballlat en un pla de contingència específic de la Covid 19 per a cada procés, posant especial èmfasi en les mesures higièniques, de distanciament social i organitzatives”. Segons Teixiné, “L’arrencada inicial no va ser fàcil, però vam saber què fer”. El tarannà de l’empresa, orientat al procés i a la implantació d’una cultura de qualitat total, va facilitar la implementació de les mesures en aquests tres grans àmbits. “Tenim cultura del procés”, així es referia la Directora de Qualitat a la ràpida resposta de l’empresa davant el repte que plantejava la Covid-19 en seguretat, organització i logística.

COVID19 Actelgrup ha instal.lat un escàner de reconeixement facial que mesurarà la temperatura automàticament

Una de les primeres mesures que s’han implantat ha estat el teletreball, segons Teixiné, “una decisió presa sota la premissa del benestar de les persones”, i és que per ActelGrup, “el que compta és la seva seguretat, emocional i física”. Així, visites internes, reunions presencials, formacions i viatges professionals es van veure cancel·lats de forma presencial a l’inici de l’estat de alarma, tot i que s’han pogut dur a terme mitjançant la tecnologia digital.

La prioritat ha estat des del principi garantir la seguretat dels treballadors i la seva salut persona

En els àmbits de producció i gestió i tenint en compte el gran abast del grup cooperatiu, el teletreball els ha permès seguir amb la realització de les tasques i preparar l’inici de la campanya de recollida de fruita que implica un nivell de logística molt elevat. Des del grup, “s’ha vetllat per poder continuar servint als clients. Ells han confiat en nosaltres i nosaltres hem vetllat per la seguretat dels treballadors i perquè els nostres proveïdors seguissin tots els controls”. Entre les mesures aplicades, explica Teixiné, “Hem preparat les instal.lacions per poder acollir fins a 500 treballadors per torn, redistribuint i ampliant els menjadors, implementant la utilització d’EPi’s, mascaretes, viseres o neteja diària de bates amb servei de bugaderia”.

La difusió de la informació i la formació a tot el personal també és un element clau en aquesta situació “per sort, a ActelGrup ja disposàvem de canals de comunicació interna, alguns digitals i altres més tradicionals com els rètols informatius, que han ajudat, a ser efectius i àgils en tot el procés”, explica Teixiné.

La difusió de la informació i la formació al personal també és clau

De totes les mesures hi ha alguna molt singular, com l’automatització del control de temperatura mitjançant uns lector amb reconeixement facial per agilitzar el procés d’entrada i sortida “aquesta com altres són mesures que representen un cost econòmic no previst, tot i així” destaca Teixiné que “la nostra màxima prioritat ha estat des del principi garantir la seguretat dels treballadors, la seva salut personal i emocional sempre en equilibri amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat del negoci i l’atenció dels nostres clients”.

La prioritat ha estat des del principi garantir la seguretat dels treballadors i la seva salut personal

La prioritat ha estat des del principi garantir la seguretat dels treballadors i la seva salut personal

La difusió de la informació i la formació al personal també és clau

La difusió de la informació i la formació al personal també és clau

tracking