SEGRE

Endesa, única energètica espanyola amb el triple segell de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic

Un trabajador en el centro de control de Endesa en Lleida.

Endesa desdobla el centre de control de les 41 centrals hidràuliques de Lleida per garantir la producció d'energiaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha estat l’única empresa del sector energètic d’Espanya en aconseguir per segon any consecutiu el triple segell 'Calculo+Reduzco+Compenso' pel registre de la seua Empremta de Carboni, va informar l’energètica. Aquests segells, concedits per l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic del Ministeri de Transició Ecològica, distingeixen a aquelles organitzacions que no només calculen les seues emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, sinó que compten també amb un pla per a la seua reducció i compensació.

L’energètica va assenyalar que aquest reconeixement li ha estat atorgat per "el seu compromís i esforç" a l’hora de calcular la seua empremta de carboni i, a més, anar "més enllà i compensar-la" a través de la iniciativa 'Bosc Endesa', l’objectiu de la qual és la restauració forestal d’espais degradats o incendiats mitjançant la implantació en ells d’espècies autòctones i resilientes.

El grup dirigit per José Bogas té registrada la seua empremta de carboni des de 2013 i ha demostrat un camí de reducció de les seues emissions, segons els criteris establerts per l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

Des del registre de l’Empremta de 2016, té activat els segells 'Calculo' i 'Reduzco'. Amb el registre de l’empremta de carboni de 2017 va ser reconeguda amb el segell 'Compenso', reconeixement que ha renovat amb el registre de l’empremta de carboni de 2018, ja que la iniciativa 'Bosc Endesa' ha permès compensar les emissions associades als consums de combustible dels vehicles, al cicle de vida dels esmentats combustibles i els residus de les plantes fotovoltaiques de l’empresa.

Endesa té un camí consolidat de descarbonització de la seua activitat, amb una reducció que assoleix el 66% de les emissions de CO2 des de l’any 2005.

tracking