SEGRE

Escrivá creu que els ERTO a partir de juny han de ser "precisos" per sectors

El ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá.

El ministro de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, José Luis Escrivá.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat aquest dijous que a partir de juny els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) han de ser més que territorials, "precisos" per sectors. En un esmorzar online de Nueva Economía Fórum, el titular del Ministeri ha assenyalat que s’està analitzant la situació dels diferents sectors "amb tots els detalls" i que qualsevol esquema que tiri endavant ha de tenir com a element important "la flexibilitat" de com es manté la protecció a treballadors i l’exoneració de costos per a les empreses.

Escrivá creu que, des del punt de vista de la definició sectorial, s’han d’anar reconsiderant les decisions "cada cert temps", perquè la incertesa és "molt elevada" amb aquesta pandèmia.

El ministre ha posat èmfasi que els incentius, si són positius, funcionen millor que altres estratègies, i que així s’està veient en la transició dels ERTOs a la 'nova normalitat’ el maig i el juny. Segons el ministre, Espanya ha estat un país innovador també davant altres països, perquè "no n’hi ha hagut cap que hagi dissenyat tan subtilment la transició".

"Aquesta transició va ser esperada i rebuda favorablement per agents socials i especialment pels empresaris", ha remarcat, després de ressaltar que en juny s’inicia una nova etapa on les restriccions de mobilitat desapareixeran, però en la qual determinats sectors continuaran tenint dificultats.

La vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, presidirà aquest dijous, a les 17.30 hores, una nova reunió del diàleg social que comptarà amb la presència de la CEOE, que torna a la negociació després d’haver suspès el diàleg amb el Govern central pel seu acord amb Bildu per derogar la reforma laboral.

A aquesta reunió assistiran, com és habitual, la vicepresidenta quarta del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz; el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá; el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reis Maroto, i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

Per part dels agents socials està prevista la presència dels secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i dels presidents de CEOE i Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, respectivament.

tracking