SEGRE

LABORAL CONFLICTE

Protesta sindical a Lidl a Lleida i clausura a Fraga amb una jornada de vaga

Protesta de CCOO a les portes d’un establiment de Lleida.

Protesta de CCOO a les portes d’un establiment de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Establiments de la cadena de supermercats Lidl van viure ahir una jornada de protestes, com la protagonitzada per representants de CCOO a l’entrada d’un dels equipaments a Lleida. A Fraga, va tancar les portes pel seguiment de la vaga, amb la qual els treballadors reclamen una desescalada segura i més mesures de prevenció davant del coronavirus. El sindicat xifra el seguiment de les aturades a l’Estat en un 90%, mentre que la companyia el limita a un 18,5%.

Fonts de l’organització sindical es queixen, per exemple, que “falta o han faltat mascaretes i guants i que han arribat a treballar amb una màscara d’un sol ús fins a set dies”. A més, denuncien l’elevada càrrega de treball suportada en plena crisi del Covid-19 sense haver comptat amb cap tipus de reforç de plantilla.

Per la seua part, Lidl ha assenyalat en els últims dies que respecta el dret de manifestació dels seus treballadors i subratlla que manté un “diàleg permanent” amb els sindicats. Afirma que des de l’inici de l’estat d’alarma, la prioritat de la cadena ha estat a tota hora “garantir la seguretat i la salut” dels clients i especialment dels empleats.

tracking