SEGRE

MUNICIPIS EMPRESES

Deu mil botelles a l'any de sake elaborat al Pirineu de Lleida

Seda Líquida ven el seu producte al Japó o Hong Kong || La crisi del coronavirus, una oportunitat per obtenir “més qualitat”

Campins elabora el sake de forma artesanal a Tuixent.

Campins elabora el sake de forma artesanal a Tuixent.SEDA LÍQUIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Seda Líquida, de Tuixent, embotellarà i vendrà aquest any 10.000 botelles de sake elaborat amb aigua d’aquesta localitat. La firma, nascuda de la mà de l’empresari barceloní Antonio Campins, establert en aquest petit poble, exporta un 25% de la producció a països com el Japó, Hong Kong, Singapur, Londres, França, Holanda, Bèlgica, Austràlia, els Estats Units o Andorra. També té entre els seus clients restaurants amb estrella Michelin com El Celler de Can Roca.

Campins es va mostrar molt satisfet amb els resultats del producte, que ha crescut de forma exponencial. La primera de les partides es va embotellar el 2016 i la producció va ser de 1.200 unitats. Segons Campins, l’èxit es basa en “la gran qualitat del producte”, amb un “sabor intens gràcies a la gran qualitat de l’aigua de Tuixent” i amb un procés d’elaboració completament manual i artesà.

La crisi sanitària va obligar Campins a paralitzar el procés i aplicar un ERTO als treballadors però “aviat” reprendrà l’activitat i embotellarà la collita. La situació “està sent una oportunitat”, va considerar Campins, per “millorar encara més” el producte.

Va explicar que a l’haver estat en decantació durant més temps del que és habitual, “el sake té més aroma i sabor”, per la qual cosa preveu que la collita d’aquest any “serà un gran èxit”.

tracking