SEGRE

ESNOTICIA

Les grans superfícies de Lleida ja poden aprofitar tota la zona de venda

Fins ara l'havien de limitar a 400 metres quadrats, encara que no podran superar el 40% de l'aforament || Guissona promociona el comerç local amb mascaretes

La botiga per a productes i roba esportiva Unipreus va obrir ahir al 100% la zona d’exposició.

La botiga per a productes i roba esportiva Unipreus va obrir ahir al 100% la zona d’exposició.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les grans superfícies comercials de la capital van poder reobrir ahir el 100% de la zona de venda, encara que només podran tenir ocupat un 40% de l’aforament. Aquesta va ser la principal novetat de la fase 2 en l’àmbit comercial, que va afectar principalment Lleida ciutat, ja que a la resta de municipis hi ha poques grans superfícies. Una, el grup Unipreus, amb la botiga d’aquest nom i les de Wala i Prilow, ja havia obert en fase 1 però reduint la zona d’exposició als 400 metres quadrats autoritzats.

“Avui hem obert al 100%, igual que abans de la pandèmia, però la clientela ha estat la que prevèiem la setmana passada, tret d’aquesta ampliació no hi ha hagut cap altre canvi, però el més positiu és que a poc a poc anem recuperant la normalitat”, va dir el gerent del grup, Jordi Querol.

L’Eix i la Zona Alta tot just van notar diferències amb la fase 1, tret que van venir clients d’altres comarques

A les principals zones comercials de la capital, l’Eix i la Zona Alta, dilluns va transcórrer “com un dia més en la fase 1”. Així ho va assegurar el president de l’Eix, Llorenç González, que va dir que “el canvi de fase s’ha notat poc aquí perquè només hi ha una o dos botigues de més de 400 metres quadrats i que, per tant, tenien reduïda la zona de vendes”. No obstant, va reconèixer que “al ser un dilluns hem vist bastanta gent i fins i tot hem tingut clientela d’altres comarques, una cosa que no ocorria des del març”.

El seu homòleg de la Zona Alta, Josep Bellera, va coincidir que “la fase 2 no ha canviat gaire el que es venia fent en la fase 1”, però va reconèixer que “la ciutadania s’ha tornat més responsable”. A la Segarra, l’ajuntament de Guissona ha entregat mascaretes a tots els comerços de la localitat perquè les reparteixin de forma gratuïta entre els clients. Segons l’alcalde Jaume Ars, la iniciativa serveix per promocionar el comerç local i també per facilitar que els veïns compleixin les mesures de seguretat.

La botiga per a productes i roba esportiva Unipreus va obrir ahir al 100% la zona d’exposició.

La botiga per a productes i roba esportiva Unipreus va obrir ahir al 100% la zona d’exposició.AMADO FORROLLA

tracking