SEGRE

COMERÇ BALANÇ

Creixen les exportacions de Lleida vora un 5% fins a l'abril

Malgrat el Covid, i assoleixen un valor de 572,6 milions d'euros || A Catalunya i a l'Estat es desplomen prop d'un 13%

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre, a Lleida.

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre, a Lleida.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El valor de les exportacions lleidatanes va créixer un 4,8% entre el gener i l’abril en comparació amb el mateix període del 2019, segons revelen les dades que va publicar ahir el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Així, malgrat la pandèmia de coronavirus, la demarcació de Lleida va exportar, el primer quadrimestre de l’any, productes per valor de 572,6 milions d’euros. Aquesta tendència a l’alça contrasta amb el resultat global per a Catalunya. I és que el comportament de Barcelona i de Tarragona van enfonsar les exportacions catalanes fins a l’abril un 12,9% respecte al 2019. El valor dels productes venuts per Catalunya a l’exterior es va situar en els 21.258,3 milions. Fins i tot amb aquesta patacada, va continuar aglutinant més d’una quarta part del comerç del conjunt de l’Estat amb l’estranger. En la mateixa línia que Catalunya, el valor de les exportacions espanyoles en el primer quadrimestre es va veure llastat pel coronavirus. Així, va arribar als 83.946,7 milions, un 12,4% menys que el 2019.

Focalitzant només en el mes d’abril, que va ser escenari del moment més cru de la pandèmia, el cert és que les exportacions lleidatanes es van reduir en comparació amb l’any anterior. D’aquesta manera, van cedir un 3,1% davant les dades del 2019 i el seu valor es va quedar en els 136,4 milions d’euros. Si per al cas de Lleida el mes d’abril va suposar un lleu retrocés en l’exportació, malgrat l’augment en el conjunt del quadrimestre, per a Catalunya i Espanya es va traduir en una caiguda encara més aguda de les vendes a l’exterior. Així, les exportacions catalanes van caure un 40,3% i les espanyoles, un 39,3%, en comparació amb el 2019.

Les exportacions cauen en picat a Catalunya i a Espanya, però Lleida cedeix sols un 3,8% davant el 2019

Respecte als productes que va importar Lleida entre el gener i l’abril, aquests van assolir un valor de 380,3 milions d’euros, un 12,3% més que el 2019. D’aquesta manera, el saldo comercial de la demarcació va tancar el quadrimestre en els 192,3 milions d’euros, un 7,4% per sota del registre obtingut en el mateix període de l’any anterior.

tracking