SEGRE

MEDI AMBIENT

Lleida recicla més de 197.000 quilos d'envasos agraris

Sigfito comptabilitza més de 3.700 operadors a la demarcació || La província compta amb 168 punts per a la recollida selectiva

Imatge de recollida d’envasos per al reciclatge.

Imatge de recollida d’envasos per al reciclatge.SIGFITO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector agrari de Lleida demostra el seu compromís amb el medi ambient, com demostra el fet que a la província es van recollir l’any passat un total de 197.305 quilos d’envasos productes com fertilitzants, bioestimulants i fitosanitaris.

Aquest és el balanç que ha fet públic Sigfito Agroenvases, una societat sense ànim de lucre que es va crear per tal d’organitzar un sistema de recollida d’envasos agraris per donar-los un tractament mediambiental correcte.

És una societat sense ànim creada per organitzar un sistema de recollida d’envasos agraris

En concret, a la província hi ha 168 punts per a aquest reciclatge i Sigfito té comptabilitzats que l’any passat els van utilitzar un total de 3.732 pagesos i operadors del sector.

Lleida, amb el seu potencial agrari, lidera de llarg el reciclatge a Catalunya, on el balanç d’activitat de l’any passat es resumeix en 360.271 quilos d’envasos recuperats per part de 9.164 operadors a través dels 345 punts de recollida.

Sigfito vol premiar el compromís dels agricultors amb el medi ambient i ha posat en marxa una campanya en aquesta línia. Els agricultors que hagin fet dipòsit dels envasos agraris amb el segell de Sigfito durant els quatre primers mesos d’aquest any i ho acreditin amb l’albarà poden accedir a regals en el marc de l’anomenada campanya Operació Reciclatge.

Per cada quilo d’envàs reciclat, l’agricultor obtindrà crèdits que pot acumular cada vegada que hi dipositi més envasos. Una vegada que s’habiliti el període de canvi, els agricultors poden accedir a la pàgina web per canviar els seus crèdits per regals, o bé acumular-los fins al final de la campanya.

Sigfito compta a l’accionariat amb envasadors i distribuïdors de fertilitzants o fitosanitaris, entre d’altres, a més de gestors de residus.

tracking