SEGRE

ESPANYA

Moncloa i agents socials busquen a contrarellotge prorrogar els ERTO

De moment al 30 de setembre || Celebren avui una nova reunió després que la setmana passada no arribessin a un acord per diferències en les dates

L’hostaleria, que a poc a poc es reactiva, ha estat un dels sectors més afectats pel Covid-19.

L’hostaleria, que a poc a poc es reactiva, ha estat un dels sectors més afectats pel Covid-19.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central, els sindicats i les patronals es tornaran a asseure avui a negociar la pròrroga dels expedients de regulació transitòria de l’ocupació (ERTO) aplicats per les empreses per fer front a les conseqüències econòmiques del coronavirus almenys fins al 30 de setembre. L’última reunió de la setmana passada, que es va celebrar dijous, va acabar sense acord. No obstant, les parts van atansar posicions encara que segueixen mantenint diferències en alguns punts. En aquest sentit, el principal escull és l’anomenat sistema d’exempcions, ja que tant sindicats com patronals volen que no s’eximeixi de quotes les empreses per recuperar treballadors dels ERTO, i aposten perquè aquests recursos es destinin precisament a ajudar els empresaris que es troben encara immersos en ERTO per causes objectives. En canvi, el Govern central defensa les exempcions en les quotes a la Seguretat Social als ERTO de força major, però no en els provocats per causes objectives, que presumiblement seran els més habituals ara que ha decaigut l’estat d’alarma per la pandèmia. En qualsevol cas, La Moncloa es va comprometre la setmana passada a elaborar “una tercera proposta, amb flexibilitat negociadora i adaptant el sistema d’ERTO a les noves circumstàncies”.

En paral·lel, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va defensar que a les empreses no “els pot sortir gratis” el teletreball i que hi ha certes despeses que no haurien d’assumir els empleats.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat en va informar ahir d’una mort per coronavirus i de 141 contagis més. Així, segons les dades de La Moncloa, la xifra total d’infectats a Espanya és de 246.272 persones i les persones que han perdut la vida ja sumen 28.323.

tracking